donderdag 18 oktober 2018

Israel sloopt weer twee huizen, zeven schuren en tenten en neemt een mobiel huis in beslag

Het vernielde huis van vier verdiepingen met op de achtergrond de nederzetting Psagot (Foto WAFA).

Updated. Israel heeft ook donderdag weer twee Palestijnse huizen vernield. Ook werden in het noorden van de Jordaanvallei zeven structuren vernield en bij Yabad een mobiel huis in beslag genomen. Bij el-Bireh werd een huis in aanbouw van vier verdiepingen van Khamis Matriyeh met de grond gelijk gemaakt, aldus meldden de eigenaars. Het huis stond in de buurt van de nederzetting Psagot die is gebouwd op grond die is gestolen van El-Bireh. Mogelijk was die nabijheid de reden voor de sloop. Er werd overigens geen reden voor genoemd, ook was er vooraf geen waarschuwing vooraf gegeven.
In het dorp Duma ten zuiden van Nablus werd een huis van 50 vierkante meter omver gehaald dat toebehoorde aan Musallam Marouf Musallam, zo meldde Ghassan Daghlas, die voorde PA de activiteiten in de nederzettingen in het noorden van de Westoever volgt. Het was al de tweede keer dat het huis werd gesloopt. Musallam had het na de vorige keer herbouwd.
 In Bardalah, in het nioiorden van de Jordaanvallei, werden drie schuren voor de dieren, een structuur voor mensen om in te wonen en drie tenten vernield. Bij Yabad op de Westoever werd bovendien een mobiel huis in beslag genomen waarin de vrouw Hishmeh Hamdouneh woonde.

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...