donderdag 4 oktober 2018

Israel weigert 120 Jordaanse deelnemers aan handelsbeurs toegang tot de Westoever

 Als om te laten zien dat het waarschijnlijk tot in lengte van dagen alle mogelijke beperkingen uit de kast zal halen om te voorkomen dat de Palestijnse gebieden economische vooruitgang boeken, heeft Israel de toegang ontzegd aan meer dan de helft van de delnemers aan een Jordaanse handelsbeurs die gehouden wordt in het Palestijnse Bethlehem.
De vice-voorzitter van de Jordaanse Kamer van Koophandel, Adnan Ghaith, heeft dat bekendgemaakt. Hij verklaarde dat 120 Jordaniërs die wilden deelnemen aan de ''Vierde Jordaanse Industrie en Producten Beurs'', die dinsdag begon in het ''Convention Palace'' 'in Bethlehem, van Israel geen toestemming kregen af te reizen naar de Westoever. Ghaith zei dat er 200 aanmeldingen waren en dat slechts 80 deelnemers werden toegelaten. Hij uitte scherpe kritiek op de restrictieve Israelische politiek bij het toelaten van gasten, die er  blijkbaar op is gericht om de mogelijkheden van het vergroten van Jordaans-Palestijnse uitwisseling en handelscontacten zoveel mogelijk te frustreren. Ghaith zei dat Jordanië, ondanks de duidelijke Israelische pogingen om dit soort beurzen onmogelijk te maken, ermee door zal gaan ze te organiseren.
Opmerkelijk aan dit nieuws is overigens dat de Westerse media er geen enkele belangstelling voor blijken te hebben. Er zijn wel vrijwel dagelijks berichten over politici of Joden die BDS aanhangen, die Isarel weigert, of hulpvberleners die naar de bezette gebeiden willen, dan wel mensen met een Palestijnse naam en afstamming die wo4den teruggestuurd, maar de discriminatie bij het toelaten van mogelijke handelspartners voor de Palestijnen van Westoever krijgt vrijwel geen aandacht.

Geen opmerkingen:

Israelisch-Amerikaans onderzoek: Israel schoot de kogel af maar het was vast geen opzet

  Het was wie dit had bedacht, Amerika, of de Israeli's. De Palestijnen hadden geweigerd de kogel over te dragen die Shireen Abu Aqleh h...