woensdag 3 oktober 2018

Israeli's schieten puber in Gaza dood met traangasgranaat

Updated. Israelische soldaten hebben woensdagmiddag weer een Palestijnse puber doodgeschoten. De 15-jarige Ahmad Samir Abu Habel werd neergeschoten tijdens een demonstratie bij het Beit Hanoun (Erez) checkpoint, de voornaamste grensovergang tussen Israel en Gaza. Hij bezweek aan de verwonding die hij opliep doordat een traangasgranaat in zijn hoofd werd geschoten (zie video hieronder, waarschuwing: gruwelijk beeld).  Er waren 25 gewonden van wie een aantal door scherpe munitie.
Eerder woensdag werd bekend dat de 78-jarige boer Ibrahim al-Arouqi was doodgeschoten toen de Israeli's dinsdag het vuur openden op een aantal huizen in het Maghazi-kamp in Midden-Gaza. De dood van deze twee brengt het totaal aantal doden dat in Gaza viel sinds op 30 maart de protesten van de ''Grote Mars van de Terugkeer'' begonnen op 205. Het gemiddeld ligt daarmee ruim boven
één dode Palestijn per dag.

1 opmerking:

Twan zei

Filmpje gezien! Schokkend! Een mens, in dit geval zelfs een 15 jarig kind, een traangasgraat in zijn hoofd schieten is pure moord!
Een traangasgranaat " normaal afschieten " doet men in een hoek van ong. 45 graden. Alleen als je van korte afstand direct op het hoofd van iemand richt dan krijg je het resultaat in het filmpje! Militairen en hun bevelgevers, inclusief de premier van Israel, zijn medeschuldig aan deze laffe moord op een 15 jarig KIND! Het zwijgen van onze regering en de hele maatschappij is evenees misdadig! Nederland en de internationale gemeenschap moet zich diep schamen dat ze wegkijken voor het lot van de Palestijnen!
Amnesty, waarom doen jullie geen aangifte bij het Internationale Strafhof in Den Haag van deze misdaad/misdaden tegen de menselijkheid?
Het gevoel van onmacht tegen deze misdaden tegen de menselijkheid is bijna niet meer te dragen voor een weldenkend mens!

Israelisch-Amerikaans onderzoek: Israel schoot de kogel af maar het was vast geen opzet

  Het was wie dit had bedacht, Amerika, of de Israeli's. De Palestijnen hadden geweigerd de kogel over te dragen die Shireen Abu Aqleh h...