zondag 11 november 2018

Gewonde Palestijn overlijdt na twee weken

Mohammed Sreiteh
Een Palestijn die twee weken geleden gewond raakte tijdens een protestdemonstratie tegen de voorgenomen annexatie van delen van het land van hun dorp, is zondag overleden in een ziekenhuis in Ramallah. Het ministerie van Gezondheid op de Westoever heeft dat meegedeeld. De man was  de 28-jarige Mohammad Ibrahim Shreiteh uit het dorp al-Mazra’a al-Gharbiyya, ten noordwesten van Ramallah.
Hij werd op 26 oktober in zijn hoofd geschoten, evenals in zijn borst en in één van zijn ledematen. tijdens een protest tegen de voorgenomen annexatie van een deel van het land van Mazra'a al-Gharbiyyeh voor een publiek park voor de kolonisten. De Israelische militairen schoten bij die gelegenheid met scherp in de menigte. Bij dezelfde demonstratie werd Othman Ahmad Ladadweh, (33) gedood door een kogel in de dij, die in zijn buik belandde en zijn milt en lever doorboorde. Zeven anderen raakten bij die gelegenheid gewond, onder wie een journalist. Het mensenrechtencentrum al-Haq onderzocht de gebeurtenissen en berichtte destijds dat de soldaten trachtten zoveel mogelijk van de deelnemers aan het protest te raken.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...