vrijdag 18 januari 2019

Huis van verdachte opgeblazen in Yatta

Israel heeft vrijdag het huis van de familie van de 17-jarige Khalil Jabarin opgeblazen in Yatta, ten zuiden van Hebron. Het gebied was afgezet. Er was een grote politiemacht uitgerukt en uiteraard braken er rellen uit.
Khalil Jabarain viel in september van het afgelopen jaar de rechtse kolonist Ari Fuld aan bij een supermarkt bij het Gush Etzion kruispunt en doodde hem met een mes. Fuld wist hem echter voor hij ineenzakte nog neer te schieten en ernstig te verwonden. De familie van Khalil Jabarin, die nog niet is veroordeeld, had de politie gewaarschuwd dat hij hen verteld had dat hij een aanslag wilde plegen. Hij werd echter opgewacht op de verkeerde plek. Ondanks het feit dat de familie had gewaarschuwd voor de aanslag werd het huis, op de derde verdieping van een gebouw, toch opgeblazen. Het opblazen van een huis waarin familie van een verdachte woont, is, omdat het een ''collectieve straf'' is, verboden onder het internationale recht.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...