woensdag 30 januari 2019

Israel sloopt weer twee Palestijnse gebouwen

Israelische bulldozers hebben woensdag weer twee Palestijnse gebouwen tegen de grond gewerkt, één in Jeruzalem en een ander - in aanbouw - in Huwwara, bij Nablus in het noorden. Het gebouw in bezet Oost-Jeruzalem dat werd gesloopt stond in Wadi Joz en was eigendom van Khalid al-Malhi >en diens familie. Het bevatte een autowasserij, een reparatiewerkplaats voor auto's en een winkel op de benedenverdieping, die 20 jaar geleden was gebouwd, en op de tweede verdieping drie appartement die later waren gebouwd. Al-Malhi kreeg de slooporder twee dagen geleden en kreeg 48 uur om het gebouw zelf te slopen. Hij nam een advocaat in de arm om in beroep te gaan, maar de sloop werd uitgevoerd voor die in actie had kunnen komen. Al-Malhi moet nu ook sloopkosten van 160.000 shekel betalen (zo'n 32.000 euro).
In Huwwara ten zuiden van Nablus, ging een warenhuis in aanbouw tegen de vlakte. Het ging om de funderingen en draagkolommen van het nog neer te zetten gebouw, ter waarde van zo'n 15.000 Jordaanse dinar, oftewel ongeveer 18.500 euro. Ook een betonmixer werd meegenomen. Volgens de eigenaar lag het gebouw, dat langs de hoofdstraat zou verrijzen, in de zogenoemde ''Area B''. Maar in een nieuw masterplan bleek het te gaan om ''Area C'' van de Oslo-akkoorden, waarin Israel de enige baas is en vrijwel nooit vergunningen verleent.
Israel heeft in de 51 jaar dat de Westoever nu is bezet al tenminste 50.000 Palestijnse huizen en gebouwen gesloopt.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...