donderdag 3 januari 2019

Lopen over de Israelische vlag

De Organisatie van Jordaanse Beroepsverenigingen zal de Israelische vlag aanbrengen bij alle ingangen van al zijn gebouwen in het  koninkrijk Jordanië. Dat meldt de Israelische krant Haaretz donderdag op gezag van media in Jordanië. Het gebaar is een reactie op het feit dat het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken een dag of vier geleden de Jordaanse ambassadeur op het matje riep en een protest indiende bij Jordanië, nadat de Jordaanse staatssecretaris van Informatie, Jumana Ghuneimat, het hoofdkantoor van de Jordaanse Organisatie van Beroepsverenigingen in Amman was binnegaan en daarbij over de Israelische vlag had gelopen.
Die vlag is daar al enige jaren geleden op de vloer aangebracht als protest tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden en het vredesverdrag dat Jordanië in 1994 met Israel sloot, meldt al-Jazeera. Het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken antwoordde op het Israelische protest dat Jordanië het vredesverdrag blijft respecteren, maar dat de Organisatie van Beroepsverenigingen zeggenschap heeft over haar eigen panden, zodat de Jordaanse regering niets tegen de op de vloer geschilderde vlag kan ondernemen.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...