zondag 24 maart 2019

Israeli's doden man in Gaza bij zaterdags protest

Habib al-Masri
Een Palestijnse  jonge man is zondagmorgen vroeg voor zonsopgang overleden, nadat hij zaterdagavond door Israelische soldaten was neergeschoten tijdens een protest bij het ''grenshek'. Het ministerie van Gezondheid in Gaza meldde dat het ging om de 24-jarige Habib al-Masri. Hij werd zaterdagavond in de buik geschoten bij Jabaliya in het noorden van de Westoever. Hij werd naar het Indonesische hospitaal in Jabaliya gebracht en later in verband met de ernst van zijn toestand overgebracht naar het Shifa ziekenhuis in Gaza-stad. De pogingen om hem te redden waren echter tevergeefs. Zijn dood bracht het aantal door Israel gedode Palestijnen in Gaza sinds 30 maart 2018 op 268.
Nog zes anderen raakten gewond bij de protesten van zaterdag, van wie twee door scherpe munitie. In Midden-Gaza raakten drie mensen gewond door een aanval met een drone. Volgens het Israelische leger was sprake van ''brandballonnen''. Die bereikten overigens niet de Israelische kant van het grenshek.


Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...