woensdag 28 augustus 2019

Bommen doden drie militieleden van Hamas

De gedode Hamas-leden (via Shehab)

Twee explosies bij checkpoints van Hamas hebben dinsdag in de Gazastrook drie leden van de Ezzedin al-Qassem militie gedood. Drie anderen, onder wie een jonge vrouw, raakten gewond. De ontploffingen vonden plaats in Tel al-Hawa en minder dan een uur later in Ajaleen, beide wijken van Gaza-stad. De doden vielen bij de eerste explosie. Hamas maakte later in een kort communiqué de namen van de doden bekedn: het waren Salama Majid Al-Nadim (32), Alaa Ziad Al-Gharabli (32), en Wael Mousa Mohammed Khalifa (45). De bevolking van Gaza werd opgeroepen zich te distanciëren van mensen die op deze manier de veiligheid in gevaar brachten.
Hamas startte onmiddellijk een onderzoek en volgens de Israelische krant Haaretz werden woensdag ook al enkele mensen gearresteerd. Aanslagen van deze aard op militieleden van Hamas zijn uiterst zeldzaam in Gaza. Het is nog onduidelijk wie erachter zat. De BBC meldde dat het ging om handlagers van de Islamitische Staat. Dat lijkt vooralsnog speculatie.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...