vrijdag 16 augustus 2019

Politieman doodt Palestijnse aanvaller II

Plaats van de aanslag bij de kruising van Gush Etzion. (Foto via Twitter)

Een Israelische politieman heeft vrijdag een onbekende Palestijnse man doodgeschoten  nadat deze bij een kruispunt  bij de Israelische nederzettingencluster Gush Etzion een Israelische broer en zus had aangereden. De politieman, wiens dienst er net opzat, schoot de Palestijnse bestuurder dood, toen hij uit zijn auto wilde klimmen. Hij had hem waarschijnlijk ook kunnen arresteren, maar dat is erg ongebruikelijk in Israel als het Palestijnen betreft die worden verdacht van een aanslag.
De broer en de zus, 19 en 20 jaar en kolonisten uit de nederzetting Elazar, zijn respectievelijk in kritieke toestand en ernstig gewond naar ziekenhuizen in Jeruzalem vervoerd. Zij stonden op de bus te wachten toen de Palestijnse auto op hoge snelheid op hen afkwam, hen aanreed en vervolgens in een slip kwam die hem met zijn neus in een greppel deed belanden.
Het was de tweede Palestijnse aanval van deze vrijdag. De islamitische beweging Hamas uit de Gazastrook gaf als commentaar dat beide aanslagen voortkwamen uit de woede van het Palestijnse volk na de Joodse invasie van afgelopen zodanig in de al-Aqsa moskee in Jeruzalem. Lior Ne'eman, het hoofd van de Regionale Raad van Gush Etzion, zei dat annexatie van het gebied en forse uitbreiding van de nederzettingen het enige passende antwoord is op dit soort aanslagen.

Geen opmerkingen:

Israelische politie schiet een Bedoeìen dood bij de Aqsa-moskee

De Israelische politie heeft vrijdag omstrreeks middernacht een Bedoeïen uit de Negev doodgeschoten bij de Aqsa-moskee. Het was 26-jarige Mo...