donderdag 10 oktober 2019

Palestijnse huizen en schuren gesloopt, zonnepanelen afgepakt en olijfbomen verbrand

Vader Ali Alami zit hier met zijn dochter op de puinhopen van zijn huis in al-Khalil (Hebron). Zijn huis werd donderdag vernield door de Israeli's.
 Dezelfde dag werden ook huizen afgebroken in het dorp Kisan, ten oosten van Bethlehem. Eén van de twee huizen (150 vierkante meter) behoorde aan Ayman Yacoub Ghazal. Vier mensen werden dakloos. Het tweede was een huis in aanbouw (120 vierkante meter) en behoorde aan Aymans broer, Amjad.  De huizen hadden de bouwvergunningen van het dorp Kisan.  Het militaire bestuur oordeelde dat zij illegaal waren.  
OCHA, jhet Bureau van de VN voor de Coördinatie van Humanitaire Activiteiten, meldt (pert twitter) dat vorige week bewoners van een huis in Beit Hanina (Oost-Jeruzalem) gedwongen waren zelf hun huis te vernielen. Daarbij werden 33 mensen dakloos, onder wie 13 kinderen. OCHA meldt dat er in 2019 al meer mensen dakloos zijn gemaakt dan in 2018
In Khirbat ad-Daqeeqa, ten oosten van Yatta in de provincie Hebron, werden de afgelopen dagen diverse schuren vernield. Een aantal zonnepanelenwerd in beslag genomen.   
Tussen Huwara en Burqin, in het noorden van de Westoever bij Nablus, werden tenminste 70 olijfbomen in brand gestoken. Dit gebeurde aan het begin van de olijvenoogst. Kolonisten zijn er dan altijd op uit om ofwel bomen te vernielen of de oogst te stelen. Of beide.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...