woensdag 6 november 2019

UNRWA-chef Krähenbühl neemt ontslag na benoeming tijdelijke opvolger

Krähenbühl
Updated - De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft Christian Saunders benoemd  tot interim-hoofd van UNRWA, de VN-organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen. Saunders vervangt tijdelijk Pierre Khähenbühl, de chef van UNRWA. De VN meldde eerder woensdag dat Krähenbühl tijdelijk een stap terzijde had gedaan zolang een onderzoek wegens misdragingen en slecht management binnen de organisatie nog niet was afgerond; later op de dag werd echter bekend dat Krähenbühl met onmiddellijke 
ingang ontslag heeft genomen
De beslissing tot de benoeming van Saunders werd woensdag bekendgemaakt. Het kantoor van de secretaris-generaal voegde eraan toe dat het onderzoek ''zaken heeft onthuld betreffende het management die speciaal betrekking hebben op Pierre Krähenbühl, de secretaris-generaal van UNRWA''.  
Afgelopen juli kwam een intern rapport van UNRWA aan het licht waarin Krähenbühl en zijn ''directe omgeving'' werden beschuldigd van ''autoritair gedrag voor hun persoonlijk gewin'' en het onderdrukken van kritiek'' en meer. De ''directe omgeving'' bestond uit onder-secretaris generaal Sandra Mitchell (die eind juli opstapte), stafchef Hakam Shahwan (die begin juli ontslag nam) en de senior-adviseur van de secretaris-generaal Maria Mohammedi (die nog in functie is). Achtergrond zou onder meer zijn dat Krähenbühl een relatie met Mohammedi was begonnen. Hij zou haar om die reden tot -senior-adviseur'' hebben bevorderd. Beiden zouden ook samen samen dure dienstreizen hebben ondernomen.
Verschillende landen, waaronder België, Zwitserland en Nederland, schortten na de publicaties door met name Al-Jazeera hun bijdragen tijdelijk op.
Het is nog niet duidelijk wanneer het huidige onderzoek naar de situatie bij UNRWA zal zijn afgerond, aldus de organisatie. UNRWA meldde echter intussen wel dat op een aantal gebieden verbeteringen zijn doorgevoerd en dat meer zal volgen in de komende maanden. Ook citeerde UNRWA een oproep van VN-secretaris-generaal Guterres aan de donor-landen om na de wisseling van de wacht hun betalingen te hervatten ''teneinde UNRWA in staat te stellen zijn diensten aan 5,5 miljoen Palestijnen'' op een goede manier te kunnen hervatten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die hele UNRWA organisatie zou gewoon per direct moeten worden opgeheven; het is een valse geld-verkwistende organisatie en daarbij een van de grootste veroorzakers van alle ellende in Gaza. Ze heulen al tientallen jaren mee met de misdadigers bendes die dit land overheersen (m.n. hamas, islamitische jihad) en kijken weg wanneer deze gangsters hun zakken vullen met het goed bedoeld geld voor ontwikkelingwerk. Er bestaan wereldwijd geen vluchtelingen die zo extreem veel geld worden toegestopt als deze groep Palestijnse vluchtelingen en dit al tientallen jaren lang. Nog erger zelfs, de titel “Palestijnse vluchteling” kan blijkbaar generaties lang worden overgeërfd, zonder ooit zelf vluchteling te zijn geweest. Marketing technisch een geweldig doordacht systeem wat in de praktijk vooral perfect blijkt te zijn voor de zelfverrijking van de gevestigde Palestijnse elites (op de westbank was het niet veel anders; op elke transactie van ontwikkelingshulp wist Arafat zijn commissie af te dingen waarbij de opdrachten die hieruit voortvloeiden werden verdeeld onder zijn vriendenkring). Beschamend dat na al die jaren en de vele miljarden dollars aan ontwikkelingshulp deze bevolking er financieel alleen maar verder op achteruit is gegaan. En organisaties zoals de UNRWA stonden erbij en keken er naar. Door systematisch de verdere isolering van Gaza t.o.v. Israel te stimuleren wisten de terroristen bendeleiders maximale grip te krijgen op de locale economie. De benodigde smokkel waren staan onder hun controle en voor een habbekrats mogen de werkloze jeugd meewerken met gevaar voor eigen leven de primitieve tunnels uitgraven, zich niet realiserend dat ze niet meer dan domme slaven zijn voor die islamitische terroristen bendes. Zullen ze ooit wakker worden?

Terugkijkend in de geschiedenis waren er na de tweede wereld oorlog binnen Europa ook velen miljoenen vluchtelingen die noodgedwongen een ander bestaan hebben opgebouwd (uit o.a. Polen, Oekraïne, Duitsland). Maar daar is geen blijvende ontwikkelingsgeld of vluchtelingen kamp voor nodig geweest, ook geen terroristische aanslagen of oorlogen. Nee, deze mensen zijn al vrij snel opgenomen in hun nieuwe land, dit in tegenstelling tot het Midden Oosten, waar het oorspronkelijk nog geen miljoen Palestijnse vluchtelingen waren, die tot op de dag van vandaag nog steeds niet mogen integreren met hun z.g. “Moslim broeders” in hun nieuwe land. Intussen bestaat bijna de helft van de Jordaanse bevolking uit deze overmatig gesubsidieerde vluchtelingen, waar het land alleen maar van profiteert; enerzijds door de grote groep goedkope arbeiders, anderszijds door de vele subsidies van zulke idiote organisaties als de UNRWA. En de wereld van gutmenschen blijft maar in het sprookje van de arme vluchteling geloven..... en die misleidende islamieten lachen zich dood...

Abu Pessoptimist zei

Anoniem,
Ten eerste: ik gooide per ongeluk een reactie van u weg over Israels actie in Gaza. Dat is een belangrijkereden om dit door te laten. Mara het is eenmalig: zonder naam laat ik u verder niet passeren.
Nu over UNRWA. De organisatie is niet ideaal, maar wel heel nodig. Het is de enige organisatie die georganiseerd onderwijs en gezondheidszorg levert voor zo'n vijf miljoen mensen die nog steeds vluchteling zijn, wat u ook beweert. Israel denkt dat het met een soort toverformule de Palestijnen kan laten verdwijnen, maar die vlieger is nooit opgegaan. En onder die omstandigheid zijn de kinderen van vluchtelingen nog steeds vluchtelingen. Dat de organisatie miljarden zou verkwisten, dat alle ''ontwikkelingshulp'' in een diep gat zou verdwijnen en zo meer, allemaal Israelische fabeltjes over een land dat Gaza van de wereld isoleert, op de Westoever elk economisch initiatief blokkeert en/of tegenwerkt, en al 52 jaar lang verhindert dat Palestijnen waar dan ook hun eigen leven kunnen leiden. Meer zal ik er niet over zeggen.

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...