maandag 11 november 2019

Israelische militairen schieten man dood tijdens herdenking Yasser Arafat

 (Foto via Twitter)
Artsen van het Ahli ziekenhuis in Hebron hebben bekendgemaakt dat een 22-jarige man uit het vluchtelingenkamp Arroub bij deze stad maandag is overleden. Hij werd met scherpe munitie neergeschoten tijdens ongeregeldheden die in het kamp uitbraken. Hij werd het ziekenhuis binnengebracht met een schotwond in de borst, die fataal bleek. Later werd hij geïdentificeerd als de 22-jarige Omar Haytham Badawi.
De ongeregeldheden in het Arroub-kamp (en niet alleen daar) braken uit tijdens marsen ter herdenking van de dood van de vorige Palestijnse president, Yasser Arafat. De militairen braken de vreedzame demonstratie op en beschoten de deelnemers met scherpe munitie en traangas. Hetzelfde gebeurde in het Fuwwar kamp, een ander vluchtelingenkamp in de buurt van Hebron. De Rode Halve Maan transporteerde een man vandaar naar het Ahli-ziekenhuis met een schotwond in zijn been.
Israelische troepen,  en werkers van de gemeente Jeruzlem, sloopten intussen bij Bedoeïnen in de localiteit al-Muntar, in het gebied van het bezette Oost-Jeruzalem, twee structuren voor menselijke bewoning. In september werden op deze plek ook al een tent een schuur gesloopt, plus een tent waarin de bewoners een sit-in hielden tegen plannen om een nederzetting te vestigen op de plek waar ze wonen.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...