donderdag 28 november 2019

Israelische bulldozer doodt man na verwoesting vier huizen in Beit Kahil bij Yatta

Muhammed al-Nuwaj'ae (Foto Shehab)
Bij een botsing tussen een Israelische militaire bulldozer en een auto in de buurt van Hebron is donderdag in de vroege ochtend de 56-jarige Muhammad Nassar al Nuwaj'ae uit Yatta gedood. Zijn zoon Thaer raakte gewond. Beide mannen waren op weg naar hun werk in Israel.
De bulldozer maakte deel uit van een konvooi dat eerder die ochtend vier huizen had verwoest van vier families in het dorp Beit Kahil bij Yatta. De huizen behoorden toe aan vier mannen die in Israel vastzitten op verdenking dat zij betrokken zijn geweest bij het vermoorden van de Israelische soldaat Dvir Sorek, een 19-jarige kolonist uit de nederzetting Ofra.
Sorek werd in  augustus neergestoken bij een korte wandeling van de nederzetting Efrat, waar hij religieuze boeken had gekocht. De vier zijn de 20-tigers en 30-tigers Nasser Asafra en diens broer Ahmad, hun neef Qassam Asafra en Yusuf Zuhour.
De vier werden kort na het doden van de soldaat gearresteerd. Zij zouden uit een impuls hebben gehandeld toen zij de ongewapende soldaat uit de nederzetting Efrat zagen komen. Het doden van soldaten van een bezettingsmacht door verzetsstrijders is overigens een daad die volgens het oorlogsrecht als legitiem zou kunnen worden beoordeeld.
De verwoesting van de vier huizen in Beit Kahil ging overigens gepaard met botsingen tussen boze dorpelingen en de soldaten die het slooprpoces begeleidden. Verschillende Palestijnen moest worden behandeld voor ademhalingsproblemen door een overdosis traangas.
Hieronder twee foto's van de vernielingen van de site van al-Quds.dot com:   
Overigens werd diezelfde dag nog een ander huis verwoest in het dorp Asira al-Shemaliyya ten noorden van Nablus. Het huis behoorde toe aan Moammar Hamadna en had een vergunning van de Palestijnse Autoriteit. Israel weigerde die echter te erkennen.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...