donderdag 20 februari 2020

Doodgeschoten Palestijn gevonden, huizen en waterleidingen vernield

Fakhr Qurt
Israelische soldaten hebben maandag na lang zoeken het dode lichaam gevonden van Fakr Mahmoud Mahmoud Abu Zayed (53) uit Beitunia. Hij werd gevonden tussen de bosjes bij het dorp Karkar.Twee weken geleden werd ongeveer een kilometer verderop bij de nederzetting Dolev, een man door Israelische militairen aangeschoten die betrokken was bij een schietincident. Naast het lichaam werden een M-16 geweer en een pistool aangetroffen, zodat hij mogelijk de betreffende man was. Het schietincident deed zich voor op de dag dat het Trump plan  bekend werd gemaakt. Israel doorzocht inmiddels het huis van Abu Zayed en nam zijn  twee zoons mee.
De afgelopen week en dagen waren vruchtbaar voor Israels sloopacties. Maandag werden in het dorp al-Jiftlik in the Jordaan Vallei,  ten noorden van Jericho, alle waterleidingen weggenomen die het dorp van water voorzagen voor zijn landbouwbehoeften. 

Dezelfde dag moest Montaser Shqeirat uit Jabal al-Mokabber, in het zuiden van Oost Jeruzalem, zelf zijn huis van twee verdiepingen slopen om hoge sloopkosten te vermijden die de gemeente hem anders zou hebben laten betalen.
Op donderdag 13 februari sloopten Israeli's een huis in de buurt Jabal Jawhar ten oosten van de bezette stad Hebron, naast de nederzetting Kiryat Arba. Vijf mensen werden daarbij dakloos 
In Wadi Hilweh, een deel van Silwan in het bezette Jeruzalem, stortte die dag een huis gedeeltelijk in als  Igevolg van de opgravingen die de kolonistenorganisatie Elad daar sinds jaar en dag uitvoert. Het huis was eigendom van Belal al-Rajabi. De inwoners van Wadi al-Hilweh hebben al vaker gewaarschuwd tegen de gevolgen van deze opgravingen. Onder meer traden scheuren op in huizen,  gaten in het wegdek en ook spoelden delen grond weg tijdens hevige regelval. De schade aan Rajabi's huis was een gevolg van dit laatste.
Vorige week dinsdag vond een zogenoemde ''price tag'' aanval plats in het Palestijnse stadje al-Jish, in Galilea, het noorden van Israel. De banden van 170 auto's werden doorgesneden en er werden leizen geschreven ondre meer op muren. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.   
4 opmerkingen:

Meir zei

Geen kolder verkopen Hijmans. Sinds jaar en dag stelen Arabieren water, proberen dit steeds weer. Leiding aansluiten op hoofdleiding die was opgegraven, zand er over en je hebt gratis water. Totdat het ontdekt wordt en er een eind aan gemaakt wordt. Maar dan kom jij in stelling en kraamt onzin uit over 'vernieling van waterleiding'.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Je vergeet een kleinigheid. Misschien dat Palestijnen wel eens water aftappen van de hoofdleiding. Maar door die hoofdleiding loopt wel water dat Israel heeft gestolen uit de aquafer die behoort bij de Westoever. Ze stelen dus hun eigen water. En dat water gaat door die hoofdleiding niet naar Palestijnen - die krijgen gewoon vaak niks - maar naar illegale nederzettingen.

Meir zei

Je vergeet dat Judea en Samaria Israelisch grondgebied zijn en dus sijdt je opmerking totaal geen hout.
Je herschrijving van de geschiedenis zit op het niveau van Pappe , Morris, hoewel ik je eerder in de categorie 1984 van Orwell plaats.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik vergeet niks. Volgens alle resoluties van de VN-Veiligheidsraad, een uitspraak van het Internatiopnaal Gerechtshof en de opvattingen van nagnoeg de hele wereld, is de Westoever bezet gebied. Palestijns gebied. Alleen sommige rechtse zionisten met een diepgaande minachting van wet en recht hebben het over Israelisch grondgebied met de namen Judea en Samaria.

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...