woensdag 22 april 2020

Israelische militairen schieten vluchtende Palestijnse aanvaller dood

Ibrahim Hijazi
Israelische militairen hebben woensdag bij het container checkpoint ten oosten van Bethlehem op de Westoever de 24-jarige Ibrahim Mohammed al-Hijazi uit Sawahra al-Gharbiyya (ten oosten van Jeruzalem) doodgeschoten. Hijazi reed een 20-jarige man van de Israelische grenspolitie aan met zijn bestelbus, probeerde hem  vervolgens te steken met een schaar en sloeg daarna op de vlucht. Tijdens deze vlucht werd hij doodgeschoten, of zoals het in het verhullende Israelische taalgebruik heet, ''geneutraliseerd''. Het lid van de grenspolitie werd niet al te ernstig gewond naar een ziekenhuis getransporteerd.

7 opmerkingen:

Meir zei

Je blijkt nogal verontwaardigd te zijn over de dood van die Arabier die tot 2x toe probeerde iemand te vermoorden omdat hij een Jood is.
Er is behoorlijk wat mis met jou, Hijmans

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik beschreef wat hij deed en dat was iemand aanvallen,maar niet op een erg effectieve manier. Onbeholpen pogingen, geen echte pogingen tot moord, leek mij. Geen prettig gedrag, alhoewel onder internationaal recht gerechtvaardigd als legitiem geweld tegen een bezetter. Maar je kunt vraagtekens zetten achter zijn motieven. Misschien wilde hij wel dood. Suicide by cop. Lijkt in ieder geval niet uitgesloten.
Maar de manier waar op hij werd gedood was natuurlijk een typisch Israelische bespotting van het recht: een vluchtende man doodschieten is moord. Doet helaas denken aan wat de nazi's in 40 - 45 vaak aan nabestaanden van door hen vermoorde verzetsmensen lieten weten: ''auf der Flucht erschossen'' al zal het volgens de door jou bewonderde IHRA -definitie wel weer hartstikke antisemitisch zijn omdat te zeggen.
En eerlijk gezegd denk ik ook niet dat deze Palestijn (die jij ''Arabier'' noemt) een Israeli aanviel omdat hij joods was. Zou het niet gewoon zijn omdat hij een Israelische bezetter was??

Meir zei

Je hebt erg veel woorden nog om te zeggen dat je Joden haat

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Voor mensen zoals jij, die onderwerpen consequent benaderen vanuit een soort bewustzijnsvernauwing, bestaan cursussen begrijpend lezen. Ik raad je aan er eens één te volgen. Je zal er van opknappen.

Unknown zei

Ik ben het helemaal met je eens Maarten-Jan. Ik vraag me af wat die Meir zou doen als bij zijn hele leven zo vernederd zou worden.

Meir zei

@ 28 april 2020 om 21:59

Je haat tegen Joden is evident

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Zo is het,Jood haat andere joden. Heb je nog meer van dit soort lulkoek?

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...