donderdag 6 augustus 2020

Israeli's roven 100 palmbomen en breken vier huizen en een kapperszaak af

Israelische militairen zijn woensdag binnengevallen in het dorp Jiftlik (ten noorden van Jericho n de Jordaamvallei) en hebben daar 100 palmbomen uitgetrokken die eigendom waren van  Anwar Abu Jouda. De bomen werden in beslag genomen en afgevoerd naar een onbekende bestemming. Ahmed Abu Ghanen, de burgemeester van Jiftlik, meldde dat dit niet de eerste keer was dat zoiets gebeurde. Hij zei dat de bomen waarschijnlijk zullen worden herplant langs een toegangsweg naar een nederzetting, zoals eerder is gebeurd.

Eeveneens woensdag hebben Israelischer bulldozers en gemeenteambtenaren in Oost-Jeruzalem drie huizen en een kapperszaak gesloopt. Het gebeurde in Silwan,in  Silwan in de Ein al-Lowza buurt,.  Twee van de huizen die tegen vlakte gingen behoorden toe aan de tweeling Samer en Suleiman al-Qaq. Zij  hadden twee dagen eerder bericht gehad en net genoeg tijd gekregen om hun eigendommen in veilighbeid te brengen  Een derde huis en een kapperszaak in hetzelfde gebied moesten er ook aan geloven. Het huis was van Sherif Amro en de kapperszaak was het eigendom van Amr Shiha. Tenslotte was ernog een vierde huis dat werd gesloopt, dat van Mohammed Alon. Deeiegenraafdeed het zelf in dit geva;l, omdat hij anders hoge sloopkosten hadmoeten betalen bovenop een boete van 30.000 shekel,nadat hij tevergeefs acht jaar lang had geprobeerd een vergunning voor het huis te krijgen. Mohamd Alon en zijn familie van zeven personen zijn nu dakloos.

In  Tubas in het noorden van de Westoever, is woensdag een militair voertuig ingereden op een burger, een ''car ramming''zogezegd, maar ditmaal door het Israelische leger. De militaire chauffeur leeft gelukkig nog, want alleen Palestijnse chauffeurs worden standrechtelijk doodgeschoten als zij - al of niet per ongeluk - iemand met hun auto raken. De Palestijnse burger raakte gewond. Hij werd met meerdere verwondingen opgenomen in een ziekenhuis.

In Masafer al-Yatta in het zuiden van het distrcit Hebron, werd donderdag een seizoens behuizing bij een stukbouwland van Khalil Nawajeh en diens vernield.Het bouwland zelf werd omgeploegd. Het lag dicht bijdenederzetting Susha. Vandaar. 

1 opmerking:

Meir zei

Eerst een huis zonder toestemming bouwen en vervolgens een potje janken.
Overigens ben je weer aardig op de antisemitische toer, 'standrechtelijk executeren'. Je doet niet onder voor antisemiet Corbyn

Zeven doden en drie gewonden bij aanval op synagoge in Oost-Jeruzalem

Bij een aanval op de bezoekers van een synagoge in bezet, oostelijk Jeruzalem zijn vrijdagavond zeven mensen doodgeschoten, terwijl er tenmi...