donderdag 20 augustus 2020

Jongen (16) dood na verwonding door Israelische leger

Mohamed Matar (Foto Ma'an)

En weer is een jonge Palestijn overleden door toedoen van de Israeli's. Het was de tweede in een week  week als we tenminste  Eqab Bashir Darawshe (21) buiten beschouwing laten die zaterdag moedwillig  (?) werd overreden door een kolonist in de buurt van Tulkarem.

Nadat maandag een ongeïdentificeerde jonge man werd doodgeschoten in Jeruzalem, stierf deze donderdag  de 16-jarige Mohammed Damar Matar aan de gevolgen van een schotwond. Hij liep die woensdagavond laat op. Dat gebeurde in zijn dorp, Deir Abu Mashal ten westen van Ramallah. De burgemeester van het dorp, Imad Zahran, zei dat hij dit van de Israelische militairen te horen had gekregen. De militairen houden Mohammeds lichaam nog even vast, zoals ze dat trouwens ook al jaren  doen met de lichamen van een paar honderd andere Palestijnen.

Mohammed werd gewond aan de rand van het dorp onder onduidelijke omstandigheden, aldus Zahran. Nog twee anderen raakten gewond, één in een been en de onderbuik, hij is in het ziekenhuis en zijn toestand is stabiel, een ander  alleen  in zijn been, zijn  toestand geeft geen reden tot ongerustheid.

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...