dinsdag 5 januari 2021

Israeli's schieten de eerste Palestijn van 2021 dood


 En jawel, de Israeli's schieten de eerste Palestijn van het jaar 2021 dood. Het was Ahed Abdel Rahman Akhlil uit de plaats Beit Umar bij Hebron, zo vertelden Palestijnen ter plaatse. Hij was 25 jaar. De gebrilde, intellectueel uitziende Ahed zou met een mes soldaten en kolonisten zijn genaderd in de omgeving van Gush Etzion, meldt Shebab News.  Volgens de soldaten was hij van plan hij een aanslag te plegen. Naar een metgezel van hem die vluchtte wordt nog gezocht, aldus het bericht. Het Israelische leger meldde alleen dat een Palestijn met een mes nabij de nederzettingen van Gush Etzion een aanslag wilde plegen en dat hij ''werd geneutraliseerd'', waarbij het leger dus het bekende Israelische eufemisme voor ''doodgeschoten'' gebruikte. 

Het voorval vond plaats vier dagen nadat de 24-jarige Haroun Abu Aram op zijn verjaardag van dichtbij door zijn nek werd geschopten tijdens een partijtje touwtrekken  omdat het leger zijn generator wilde afpakken. Haroun raakte van de nek af volledig verlamd. Hij is nog niet bij kennis en ligt in een ziekenhuis in Hebron. 

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...