vrijdag 1 januari 2021

Op naar een veel beter 2021!

(Collectie Museo Egizio - Turijn)
 

Ik wens alle lezers een overheid toe die een kordaat coronoa-beleid voert en niet als het lulletje van de EU als allerlaatste start met vaccineren. Die niet op basis van etnisch profileren toeslagen terugvordert en de levens van 22.000 gezinnen verwoest. Die niet de vluchtelingen op Lesbos laat verkommeren in de modder en hun tentjes, of anderen in de Middellandse Zee laat verdrinken. En die niet illegaal granuliet in natuurgebieden stort. 

Ik wens alle lezers een parlement toe dat eindelijk werk maakt van zijn controlerende taak en deze schandalige dingen niet meer door onmacht, onkunde of stompzinnige coalitie-afspraken laat passeren. 

Ik wens alle lezers ook een rechterlijke macht toe die niet meer vreemdelingenzaken ''marginaal'' toetst, niet meer afgaat op wat de overheid in toeslagenaffaires of zaken als de storting van granuliet hen voorliegt. Die zichzelf vragen stelt naar wat redelijks is en rechtvaardig. 

Ik wens alle lezers wijsheid toe en hoop dat ze bij de komende verkiezingen flink wat beter zullen nadenken dan alle voorgaande keren. Dat ze in ieder geval fascisten, racisten, en mensen die geen oog hebben voor het milieu of de ongelijkheid in de samenleving ijskoud in de kou laten staan.

Ik wens kortom, iedereen een veel beter jaar 2021 toe dan 2020 was.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik wens het jou ook toe Maarten-Jan.

Corrie van der Hart

Zeven doden en drie gewonden bij aanval op synagoge in Oost-Jeruzalem

Bij een aanval op de bezoekers van een synagoge in bezet, oostelijk Jeruzalem zijn vrijdagavond zeven mensen doodgeschoten, terwijl er tenmi...