vrijdag 5 februari 2021

Kolonisten doden ongewapende Palestijn, de derde dode in 2 weken

Khaled Nofal en rechts nogmaals met zijn vierharige zoontje 

Kolonisten in een (ook volgens de Israelische wet) illegale nederzetting hebben in de buurt van Ramallah een Palestijn doodgeschoten. Hij was de derde Palestijn in twee weken die door Israelische kogels werd gedood, de andere twee, Atallah Rayan (17) uit Qarawat Bani Hassan en de jonge Mohammed Hussein Amr uit Halhoul, werden doodgeschoten door het leger. 

De man in kwestie was de 34-jarige Khaled Maher Nofal uit het dorp Ras Karkar ten noodwesten van Ramallah. Hij kwam in de vroege ochtend van vrijdag met zijn auto naar een plaats met de naam Jebel al-Raysan, een heuvel die behoort aan zijn dorp, maar waar onlangs een nieuwe illegale nederzetting was opgezet met de naam Sde Efraim. 

Volgens het verhaal dat van Israelische zijde wordt verteld, zou hij op een van de huisjes (caravans) zijn toegelopen en hebben geprobeerd de deur te openen. Een kolonist kwam daarop naar buiten en er volgde een kleine schermutseling. Vervolgens naderde een andere kolonist die Khaled doodschoot. Noch op hem, noch in zijn auto werd een wapen gevonden. Khaled bleek ongewapend. Er zijn speculaties dat hij op de caravan afstapte om te vragen wat die daar eigenlijk deed op het land van Ras Kalkar.

Na de executie werden zijn vader en zijn broer opgehaald in Ras Karkar om hem te identificeren aan de hand van bebloede kleding. Zijn lichaam werd door Israel meegenomen. Palestijnse medici die te hulp wilden komen werd de toegang geweigerd.      

Geen opmerkingen:

Zeven doden en drie gewonden bij aanval op synagoge in Oost-Jeruzalem

Bij een aanval op de bezoekers van een synagoge in bezet, oostelijk Jeruzalem zijn vrijdagavond zeven mensen doodgeschoten, terwijl er tenmi...