maandag 3 mei 2021

Vrouw overlijdt bij zelfmoordpoging door Israelische kogels


 Een 60-jarige vrouw uit Wadi Fukin, die zondag door Israelische soldaten werd neergeschoten bij het Etzion-kruispunt ten zuiden van  Bethlehem, is later in een Israelisch ziekenhuis overleden. Haar naam werd aanvankelijk verkeerd weergegeven. Maar intussen is dat verbeterd: zo weten we dat ze Rihad Nohammed Za'oul heette. Volgens haar broer was ze depressief. Zaterdag was ze nog naar een kliniek gebracht omdat ze haar medicijnen niet op tijd had ingenomen. Volgens hem had ze een tijdje geleden  geprobeerd zelfmoord te plegen, nadat ze door corona haar baan als werkneemster in een beauty-shop had verloren. De Israelische soldaten meldden dat ze hen naderde met een mes en bleef doorlopen ondanks oproepen te blijven staan. Dus was ze neergeschoten. Volgens Ynet News werd ze alleen in haar been geraakt, maar Haaretz meldde dat ze ook een schot in haar borst opliep. Dat laatste schot is haar vermoedelijk fataal geworden. Israel houdt haar lichaam intussen vast. Ook al was dit een duidelijk geval van zelfmoord met behulp van het leger (suicide by cop), ze had tenslotte wel een mes in de hand, nietwaar?  

Dezelfde zondag werden ook drie Israelische studenten van een yeshiwa (religieuze hogeschool) uit de nederzetting Itamar (bij Nablus) vanuit een rijdende auto neergeschoten bij het Tapuach kruispunt. Twee van hen belandden in  het Beilinson-ziekenhuis, nadat - anders dan bij Palestijnen die worden neergeschoten  - Israelische paramedici haastig het bloeden hadden gestelpt en hun wonden hadden verzorgd. Van één van de twee is de toestand ernstig. De derde gewonde werd licht gewond. Naar de Palestijnse schutters is een klopjacht gaande. 

.  

Geen opmerkingen:

Zeven doden en drie gewonden bij aanval op synagoge in Oost-Jeruzalem

Bij een aanval op de bezoekers van een synagoge in bezet, oostelijk Jeruzalem zijn vrijdagavond zeven mensen doodgeschoten, terwijl er tenmi...