maandag 26 juli 2021

En weer overlijdt een Palestijnse puber door Israelische kogels

 

Youssef Mohareb
Palestijnse medische kringen hebben maandag bevestigd dat een 17-jarige puber uit het dorp Abwein (ten noorden van Ranallah) is overleden in het Palestijnse medische complex in Ramallah. Youssef Nawab Mohareb werd 74 dagen geleden neergeschoten tijdens onlusten die waren uitgebroken nadat Israelsiche militairen zijn dorp waren binnengedrongen. Hij werd getroffen in  de nek, waarbij zijn vijfde en zevende nekwervel beschadigd raakten, evenals het ruggemerg. 

De jongen werd onmiddellijk in Ramallah geopereerd, waarna hij74 dagen in zorgwekkende toestand op de intensieve care heeft gelegen en nu dus uiteindelijk aan zijn verwondingen is bezweken. Youssef is volgens de berekeningen van het VN-bureau OCHA de 52ste dit jaar op de Westoever die door Israelisch toedoen overlijdt. Dat is een verdubbeling in vergelijking met de twee jaar ervoor. Het bericht komt tegen de achtergrond van een verontrustend verhaal op +972 Magazine, dat kolonisten in de woeste meidagen. toen er in Jeruzalem werd gedemonstreerd, Israel Gaza bombardeerde nadat er raketten waren afgevuurd, en ook in Israel en op de Westoever protesten uitbraken, er ook is gemoord door kolonisten. Zij doodden tenminste vier Palestijnen, volgens research van het zusterblad van +972.  Onder bescherminmg van het Israelische leger, uiteraard. Ook Youssef Mohareb is rond die tijd neergeschoten. Er zijn in mei, tijdens die dagen van heftige portesten tenminste 18 Palestijen doodgeschoten.   

Geen opmerkingen:

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...