zaterdag 28 augustus 2021

Gaza: jongetje (13) sterft een week na in de nek te zijn geschoten

Wat te verwachten was is ook gebeurd: de 13-jarige Omar Hassan Abu al-Nil op de foto hiernaast is overleden. Het jongetje - volgen Haaretz was hij zelfs nog maar 12 jaar - werd vorige week zaterdag neergeschoten tijdens de demonstratie in Gaza tegen 14 jaar hermetische afsluiting van de Strook en de herdenking van het in brand steken van de Aqsa-moskee 52 jaar geleden. Omar, uit de Tuffah-buurt in Gaza-stad,  werd vanachter de muur aan de grens in zijn nek geschoten, een levensgevaarlijke verwonding waaraan hij dus een week later overleed. 

Eén van zijn belagers, de 21-jarige agent van de grenspolitie Barel Hadari Shmueli, kreeg echter ook wat hij verdiende: een onbekende Palestijnse aanvaller schoot hem, door hetzelfde gat waardoor hij op Palestijnen schoot, maar van de andere kant met een pistooltje door zijn hoofd. Het is onbekend of hij al buiten levensgevaar is. Bij het protest raakten 41 Palestijnen gewond. Omar Abu al- Nil was de tweede die overleed. Eerder deze week stierf de 32-jarige Osama Ad'eij.  

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...