woensdag 25 augustus 2021

Gewonde demonstrant in Gaza overlijdt

 
Een gewonde van de demonstratie van afgelopen zaterdag in Gaza is woensdagmorgen overleden in een ziekenhuis. De 32-jarige Osama Ad'eij uit het Jabalya-kamp was één van de 41 gewonden die die dag werden gemaakt door Israelische militairen die vanachter een muur op de demonstranten aan het schieten waren. Een 13-jarige jongen was een andere ernstig gewonde. Hij werd getroffen door een schot in de nek. Ook één van de Israelische sluipschutters raakte levensgevaarlijk gewond. Een jongere die de muur waarachter hij zat tot vlakbij was genaderd, schoot met een klein pistooltje in het schietgat. De 21-jarige schutter werd in zijn hoofd getroffen. 

De demonstratie werd gehouden ter gelegenheid van de 52-ste gedenkdag dat een Australiër brand stichtte in de Aqsa-moskee in Jeruzalem. Ook werd gedemonstreerd tegen de nu al 14 jaar durende afsluiting van Gaza. 

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...