vrijdag 15 oktober 2021

Israelische militairen schieten weer tiener (16) dood

Amjad

Israelische militairen hebben donderdagavond weer een Palestijnse tiener doodgeschoten. Volgens het Palestijnse persbureau al-Quds dot com was het de 16-jarige Amjad Osama Abu Sultan uit Beit Jala bij Bethlehem. Volgens ooggetuigen ter plaatse, aldus het persbureau Wafa, braken onlusten uit tussen Palestijnse jongeren in de Bir Ouna wijk in Beit Jala en het leger, waarbij de soldaten het vuur openden. Amjad werd daarbij gedood. Een andere tiener, de 14-jarige Mohammed al-Aruj, werd gewond. Hij werd gearresteerd. Volgens het persbureau al-Quds dot com hebben de Israeli's het lichaam van Amjad meegenomen.

De Israelische krant Haaretz meldt over de gebeurtenis dat volgens het Israelische leger de militairen het vuur hadden geopend op Palestijnen die brandbommen aan het gooien waren naar automobilisten op de ''tunnelweg'', de weg alleen voor joden naar Hebron, die onder een deel van Beit Jala door gaat. Daarbij  zou ''een Palestijn'' zijn gedood en een andere zijn gewond en opgepakt. 

Volgens de telling moet het aantal Palestijnse doden door Israelisch geweld dit jaar op de Westoever en in Jeruzalem nu 70 bedragen. In deze week 41 van 2021 komt dat neer op ongeveer 1,9 Palestijn per week. 

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...