maandag 13 december 2021

Israelische soldaten schieten weer man dood tijdens actie om iemand op te pakken

Jamil al-Kayyal
Israelische troepen hebben zondagavond opnieuw eens slachtoffer gemaakt. Tijdens een actie om iemand te arresteren inde stad Nablus in het noorden van de Westoever braken zoals gewoonlijk rellen uit. Daarbij openden de soldaten het vuur, waarbij de 31-jarige Jamilal-Kayyal dodelijk werd getroffen. Volgens de krant Haaretz waren de soldaten met vuurwerk bekogeld. In Israel mag dan met scherp worden geschoten en het is niet voor de eerste keer dat er dan iemand wordt doodgeschoten. Ook werden twee mensen gewond doordat ze werden overreden door een militair voertuig. Overigens werden er zondag 26 mensen opgepakt, wat boven het gemiddelde is. Onder hen het bekende Hamaslid Hassan Youssef, die heel regelmatig Israelische gevangenissen van binnen heeft gezien.(Youssefs zoon,die in de VS woont, is een verklikker voor de Shin Bet geweest. Hij is later christen geworden en schreef een boek dat populair werd onder christen-zionisten).
De Israeli's zijn overigens wel weer lekker bezig. Op 4 december werd een op de grond liggende aanvaller (hij had een voorbijganger en een agent aangevallen met een mes) met twee schoten geëxecuteerd. En afgelopen vrijdag werd voor de negende keer een man doodgeschoten in het dorp, dat al weken demonstreert tegen de diefstal van zijn grond voor weer een nieuwe nederzetting. Op een filmpje dat later circuleerde was te zien dat niemand een bedreiging vormde voor de militairen die tegen de demonstratie. optraden.

3 opmerkingen:

Meir zei

Vuurwerk klinkt lekker onschuldig, is het niet Hijmans. Als je 'explosieven' zou schrijven kun je je volgelingen geen rad voor ogen draaien.

Ook prettig dat iedereen nu kan leen dat je sympathie hebt voor Hamas en dat degene die er afstand van heeft genomen in jouw ogen een verrader is.

"hij had een voorbijganger .... aangevallen met een mes"
Laat deze 'voorbijganger' een orthodoxe Jood zijn geweest. Maar dat schrijf je dan weer niet.
Je ziet nu op het niveau van beroepsantisemiet Dries an Agt die Netanyahu 'bezoeker' noemde toen hij naar Nederland kwam.

Je laat je steeds meer in de kaarten kijken.

Wanneer wordt je lid van de Vijfde Kolonne Denk en verlaat je de SP (niet dat ik ook maar iets op heb met deze salafisten)

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Dit is een commentaar waarin je veel beweert. 1)Een Palestijn die afstand heeft genomen van Hamas is één ding, maar als`hij verklikker wordt voor de Shin Bet is hij per definitie een verrader. Je kunt dat navragen bij welke Palestijn je maar wilt, (al denk ik dat je nog nooit van je leven een Palestijn hebt gesproken). Dat je uit mijn opmerking meent te kunnen afleiden dat ik sympathie heb voor Hamas lijkt me intussen geen conclusie die er ook maar enigszins logisch uit voortvloeit.
2) Dan meld je dat Palestijnen niet met vuurwerk kunnen gooien. In hun handen worden die dingen namelijk volgens jou ineens ''explosieven''. Ik denk dat de Nederlandse politie en brandweer van zo'n opmerking zouden opkijken. (En dan heb ik het nog niet over wat er allemaal NIET te zien was op de video rond het doodschieten van Jamil Abu Ayyash in Beita: geen vuurwerk,geen brandende autobanden en erg weinig demonstranten,wat de vraag oproept hoe betrouwbaar de mededelingen van het leger daarover waren).
Dan 3): ik zou hebben gemeld dat Mohammed Salima, die gewond op de gewond op de grond liggend werd doodgeschoten, een ''voorbijganger'' aanviel en hebben weggelaten dat dit een orthodoxe jood was. Wat nu? Een orthodoxe jood kan geen voorbijganger zijn? Zoals vuurwerk ook geen vuurwerk is, maar explosieven??
En tenslotte 4): wie heeft jou verteld dat ik lid ben van de SP? Het is namelijk gewoon onzin.
Je maakte laatst een opmerking dat ik ''censuur''op je toepas (iets wat ik niet heb doorgelaten overigens). De reden voor deze ''censuur'' is dat jouw opmerkingen zelden - of eigenlijk nooit -zijn onderbouwd, dus meestal gewoon beweringen zijn en ook meestal fout (iets wat je mij aanwrijft) terwijl je mij en anderen ook om de andere keer van antisemitisme beschuldigt. Zoiets is hinderlijk om het zacht uit te drukken en voegt niets maar dan ook niets toe. Ze getuigen daarnaast ook voortdurend van een abject moordlustige en ronduit fascistische instelling. Wat te denken bijvoorbeeld van een opmerking als ''Voor B'tselem kun je NSB invullen, dan valt alles op zijn plek wat voor jou nog steeds duister is'' bij een stukje dat aangeeft dat volgens B'tselem Israel zijn oorlogsmisdaden niet kan, en ook niet wil onderzoeken terwijl het wèl doet alsof het dat wil doen. Of een opmerking als deze over het vermoorden van de gewonde verdachte Mohammed Salima: ''Het probleem met jou is dat jij altijd iets suggereert wat je niet hard kunt maken omdat je simpelweg een pesthekel hebt aan Israël en aan Joden. Nee, Hijmans. De soldaten zorgden er voor dat de Israëlische bevolking niet werd opgescheept met ziekenhuiskosten, kosten rechtzaak, transport, verpleging, bewaking, voeding enz enz. Nu werd een terrorist uit de weg geruimd zoals het hoort, maar dat begrijp jij niet want je was nooit in het leger (en begrijpt dus ook niets van de spanning in een dergelijke situatie).
Ik vind dit een buitengewoon onzindelijke opmerking die heel illustratief is voor je uiterst kwalijke instelling. Jij noemt het censuur dat ik zulke opmerkingen niet doorlaat, maar dat is een overspannen term, het is namelijk gewoon mijn blog, en ook kranten laten niet alles zomaar toe in hun brievenrubrieken. Ik denk dat je heel blij mag zijn dat ik soms andere opmerkingen nog wel gewoon doorlaat.

Arvo zei

Meir, je fanatisme is doorzichtig, je bewijst niemand een dienst, jezelf nog het minst. Jij bent persoonlijk medeverantwoordelijk voor gevoelens van antisemitisme, domweg omdat je zo rabiaat ongeïnformeerd onredelijk bent.

Je gedrag en taal zijn bizar, rationeel kun je je gedrag niet noemen, je rationaliseert, maar dat mislukt telkens. Stop aub, voordat je werkelijk ongelukken veroorzaakt.

Israel maakt nog een slachtoffer in Ramallah

Yazan Omar Khasib  Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft bekendgemaakt dat Israelische soldaten vrijdagavond bij de noordelijke in...