woensdag 22 december 2021

Palestijn verdacht van ''ramaamval'' komt om in brandende auto

Hikmat Mousa
Israelische militairen hebben dinsdagavond bij een militair checkpoint in de buurt van de plaats Yabad een Palestijnse automobilist beschoten die volgens hen met zijn auto een ''ramaanval'' wilde uitvoeren. De auto vatte vlam en brandde uit, evenals een militaire jeep die ernaast stond. De Palestijn kwam om, maar het is niet duidelijk of dat door de kogels of door het vuur is gekomen. Zijn verkoolde lijk werd pas woensdag geïdentificeerd.
Het was de 22-jarige Hikmat Abdul-Aziz Mousa uit het dorp Marka in het district Jenin. Zijn lichaam wordt door het Israelische leger achtergehouden, zoals dat ook het geval is met tientallen andere doden die Israel ervan verdenkt aanvallen te hebben uitgevoerd of te hebben willen plegen.
Hikmat werd overigens niet door de Palestijnse autoriteiten geïdentificeerd. Zijn identiteit werd via het Palestijnse liaisonbureau met Israel doorgegeven. Over de toedracht van zijn aanval en hoe hij aan zijn einde kwam is ook niet meer bekend dan wat door het Israelische leger bekend werd gemaakt.

(Foto's Wafa)

Geen opmerkingen:

Israel maakt nog een slachtoffer in Ramallah

Yazan Omar Khasib  Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft bekendgemaakt dat Israelische soldaten vrijdagavond bij de noordelijke in...