zaterdag 4 december 2021

Israel beloont en prijst agenten die aanvaller doodschieten die gewond op de grond ligt

(
Foto al-Quds)
Updated. De politie van Jeruzalem heeft zaterdag aan het einde van de middag weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde in de buurt van de Damascus Poort (Bab al-Amud) die toegang geeft tot de Oude Stad. De jongeman, de 25-jarige Mohammed Shawkat Salima uit Salfit, stak een voorbijganger met een mes en probeerde een lid van de grenspolitie te steken, aldus de krant Haaretz.
Leden van de grenspolitie schoten hem vervolgen neer. Op een video - hier te zien - die iets later rondging is duidelijk zichtbaar dat de politieagenten nog tenminste twee keer op hem schoten toen hij al gewond op de grond lag. In een beschaafd land zouden zij voor deze dodelijke schoten worden opgepakt en worden bestraft met lange gevangenisstraffen. In Israel krijgen ze echter vermoedelijk een eervolle vermelding voor ''kordaat optreden bij het neutraliseren van de terrorist''. Of iets dergelijks. Israel is namelijk geen beschaafd land, al wendt Europa al jaren hardnekkig voor dat dit wel het geval is. De voorbijganger die door de jongen gestoken was, is overigens licht gewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

(Foto YNet)
Zoals ik had voorspeld zijn de moordenaars van Mohammed Salima na afloop van hun daad door hun commandant geprezen. Ze werden ook beloond - dat gebeurde in stijl met sufganiot, een soort donuts die door joden worden gegeten tijdens het Chanukka feest dat nog aan de gang is. En, o ja,ze zijn ook ondervraagd door de afdeling Interne Onderzoeken van de politie. Gewoon routine, niets om je zorgen over te maken. Ze zeiden dat ze bang waren dat Salima toen hij op de grond lag nog steeds gevaarlijk was. Hij zou immers iets op zijn lichaam verborgen kunnen hebben, toch?  In het parlement verdedigde premier Bennet de gebeurtenis tegen kritiek van Palestijnse parlementsleden. Ook hij prees het kordate optreden van de agenten.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Als er zonder dat een Israelier gedood wordt, een Palestijn doodgeschoten wordt, horen wie die Ties Brok nooit.

Corrie

Abu Pessoptimist zei

Corrie,
Ik denk dat hij net als veel andere correspondenten bevangen is door de de vrees dat kritiek op Israel al heel snel antisemitisch is. Dat is namelijk wat de goegemeente in Israel vindt. En verder: 90% van de Israeli's (als het niet meer is) vindt de hierboven beschreven gang van zaken volstrekt normaal. Ook dat lijkt veel correspondenten te besmetten.

Anoniem zei

De enige die wat kritiek leverde was Derk Walters, met als gevolg dat hij geen werkvergunning meer kreeg. Hij had het over de "bezette gebieden" i.p.v. "betwistte gebieden", vertelde hij eens op een dag van "vrienden van de Tent of Nations".
Corrie

Meir zei

Wat verkoop je weer een hoop kolder aan je schapen, Hijmans.

Vervelend voor je is alles op video vastgelegd en dat laat zien dat je glashard liegt.
https://www.timesofisrael.com/man-stabbed-near-jerusalems-old-city-in-suspected-terror-assailant-shot-dead/

Kreeg zeer terecht nog een paar kogels na om de antisemiet uit te schakelen die meende met janken medelijden te kunnen opwekken.
Jouw sympathie voor uitschot laat zien dat jij niet beschaaft bent te noemen, Hijmans.

En laten die 'donuts' er nou zijn omdat het Chanoeka was.

Aldus een reportage van 'journalist' Hijmans

Wordt vervolgd neem ik aan

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik ben inderdaad niet beschaaft maar gelukkig wel beschaafd. Voorde rest is er natuurlijk helemaal niets gelogen aan wat ik schrijf,maar bewijs je andermaal dat je niet eens behoorlijk kunt lezen. Neem bijv.de donuts:wat schrijf ik letterlijk: ''sufganiot, een soort donuts die joden eten met Chanukka, een feest dat nog aan de gang is''. Wat schrijf jij: ''wat die donuts betreft,laat het nu net Chanoeka zijn''. Heel slim opgemerkt dus.
Verder is het natuurlijk opmerkelijk, dat ook jij moord hier goedkeurt. Ik ben niet verbaasd datje de Israelische moordlust deelt.

Arvo zei

Meir, wat probeer je nou te bereiken? Als mensen de feiten goed tot zich nemen, komen ze tot dezelfde conclusie als Abu: Israël moordt. Het zegt veel over jou als mens dat je dit gedrag verdedigt. Ik verafschuw antisemitisme, maar ben niet verbaasd als personen als jij daar actief aan bijdragen. O ironie....

Israel maakt nog een slachtoffer in Ramallah

Yazan Omar Khasib  Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft bekendgemaakt dat Israelische soldaten vrijdagavond bij de noordelijke in...