dinsdag 8 maart 2022

Israelische politie vermoordt een zesde Palestijn in ruim een week


De politie in Jeruzalem heeft maandagavond weer een jonge Palestijn doodgeschoten, de zesde in net iets meer dan een week. De man zou een aanval hebben uitgevoerd waarbij twee politieagenten licht gewond zouden zijn geraakt. Hij werd neergeschoten en op een bewakingsvideo is te zien dat hij gewond op de grond ligt, grotendeels verborgen onder een omgevallen etalagekast, onmachtig om op te staan, op het moment dat een agent een laatste, vermoedelijk dodelijk schot op hem lost. Er zijn geen gewonde agenten te zien.
De op deze wijze vermoorde Palestijn was de 22-jarige Abdul-Rahman Jamal Qassem uit het Jalazoun-kamp bij Ramallah die in Jifneh woonde. De schietpartij speelde zich af in de Oude Stad van Jeruzalem vlakbij de Qattanein-poort die toegang geeft tot het terrein van de Aqsa moskee.
Voordat Qassem op 7 maart werd doodgeschoten werden de afgelopen dagen in de nacht van 28 februari op 1 maart Abdallah al Hosary (22) en Shadi Najm (18) door soldaten doodgeschotenbij een operatie om iemand te arresteren in Jenin in het noorden van de Westoever. Dezelfde dag werd ook Ammar Shafiq Abu Afifa (21) vermoord toen hij bij een wandeling wegrende voor plotseling opduikende soldaten bij Beit Fajjar ten zuiden van Bethlehem,  Op 6 maart werd Karim Jamal al-Qawasmi (19) doodgeschoten door politie bij de Huta-poort in Jeruzalem nadat hij (naar het leger zei) een agent licht had verwond met een mes. En op dezelfde dag doodden soldaten in Abu Dis (bij Jeruzalem) de 16-jarige Yamen Names Jaffal, die volgens het leger een molotovcocktail had gegooid of willen gooienEn gisteravond werd dus Abdul-Rahman Qassem op de grond liggend doodgeschoten als nummer zes. 

Geen opmerkingen:

Israel maakt nog een slachtoffer in Ramallah

Yazan Omar Khasib  Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft bekendgemaakt dat Israelische soldaten vrijdagavond bij de noordelijke in...