vrijdag 1 juli 2022

Weer een slachtoffer in Jenin

Mohammed Mer'ey
Israelische militairen, die op dit moment een productie halen van twee dode Palestijnen per week, hebben woensdag in alle vroegte weer een slachtoffer gemaakt in Jenin.  Dr Wisam Baker directeur van het Khalil Suleiman ziekenhuis vertelde dat de soldaten de 25-jarige Mohammed Nafe' Mer'ey uit het vluchtelingenkamp Jenin hebben gedood. 

Mohammed werd gewond met verscheidene schoten rond het hart en in zijn onderbuik. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij vervolgens overleed ondanks pogingen zijn leven  te redden. Mohammed is de neef van de Bara' Kamel Lahlouh (23) die op 17 juni werd gedood  toen militairen drie mannen in een auto doodschoten. De dokter voegde er aan toe dat woensdag ook een andere man werd neergeschoten die haastig naar het ziekenhuis werd gebracht, maar die is in een stabiele situatie.

De soldaten beklommen ook de daken om van daar af scherpschuttersposities te kunnen innemen. Er werden twee mannen gearresteerd.Tijdens de arrestatie werden er schoten gewisseld tussen leden van het verzet en militairen in Jenin en in het vluchtelingenkamp Jenin. Er zijn nu 72 slachtoffers gemaakt sinds 1 januari. Alleen al in de maand juni vielen er 13 doden. 

Geen opmerkingen:

Zeven doden en drie gewonden bij aanval op synagoge in Oost-Jeruzalem

Bij een aanval op de bezoekers van een synagoge in bezet, oostelijk Jeruzalem zijn vrijdagavond zeven mensen doodgeschoten, terwijl er tenmi...