donderdag 18 augustus 2022

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen die werden getroffen door scherpe munitie en één die aan het hoofd werd gewond door een gasgranaat.

De schietpartij ontstond toen een grote troepenmacht probeerde uit te waaieren aan de westzijde van Nablus in de richting van onder andere de  Balata- en Askarkampen en de omgeving van de Tombe van Josef en groepen jongeren probeerden hen tegen te houden. Er werd in een aantal gevallen het vuur geopend en daarbij werd de 20-jarige Wasim Nasser Abu Khalifa tot twee keer toe in de borst getroffen. De directeur van de eerste hulp van de Rode Halve Maan in Nablus, Ahmed Jibril, deelde mee dat één van de kogels zijn hart had doorboord zodat hij overleed. 

Vier van de gewonden zijn er ernstig aan toe: drie van de vier die schotwonden opliepen en de man die werd getroffen door een gasgranaat. De overige gewonden werden behandeld wegens benauwdheid door traangas.  

Geen opmerkingen:

Israelische actie doodt weer zes mensen in Tulkarem

Qais Nasrallah (Wafa) Een Israelische razzia op Tulkarem en het bijbehorende kamp Nur Shams heeft vrijdag de hele middag geduurd. Er zijn ze...