zondag 18 december 2022

Israelische kolonist doodt twee broers met ''ramaanval''

 
Mohammed (rechts) en Muhannad Yousef Muteir (Wafa)

Bij een vermoedelijke ''ramaanval'' van een ongeveer 50 jaar oude Israelische kolonist zijn zaterdagavond twee broers gedood. Het gebeurde in de buurt van het Za'tara checkpoint ten zuiden van Nablus. Mohammed en Mohannad Muteir uit het Qalandia -kamp bij Jeruzalem waren bezig een band te vervangen en bevonden zich naast hun auto op de - donkere - weg toen de settler zijn auto op die van hun liet crashen. Mohammed was op slag dood, Muhannad overleed later in een Israelisch ziekenhuis. Een neef van de twee zei dat de broers waren geraakt door een snelrijdende Israeli. Volgens de Rode Davidster, het Israelischge Rode Kruis, was de man ook licht gewond.

De organisatie Fatah noemde het eenvoortzetting van de misdaden jegens het Palestijnse volk.In Qalandia werd een algemene staking uitgeroepen. En de Lion's Den, de in mei opgerichte organisatie van gewapende verzetsmensen in Nablus, riep Palestijnen op ''hun broeders te wreken''. 

Geen opmerkingen:

De 31ste Palestijn overlijdt, politie pakt 42 mensen op als reactie op aanslag

Wadee Abu Rumouz Een Palestijn van 16 jaar die woensdag gewond was geraakt bij onlusten in de wijk Silwan van bezet Oost-Jeruzalem is zaterd...