dinsdag 19 juli 2016

Israeli's schieten jongetje van 12 dood, ontkennen betrokkenheid

Een 12-jarig jongetje is dinsdagavond gedood tijdens botsingen met Israelische troepen in ar-Ram net even buiten Jeruzalem.Medische bronnen meldden dat de 12-jarige Muhye Muhammad Sidqi Tabbakhi stierf als gevolg van het feit dat hij aan het hart was getroffen door een zogenaamde ''rubberkogel'', een metalen cylinder overtrokken met een laagje rubber. Zijn dood werd geconstateerd in het Palestijnse Medische Centrum.
Een woordvoerster van het leger zei aanvankelijk dat ze naar de zaak zou kijken. Later ontkende het leger dat het jongetje door de grenspolitie-eenheden was doodgeschoten. Zij zouden geen scherpe munitie hebben gebruikt - iets wat de Palestijnse artsen ook niet hadden beweerd overigens.
Volgens het leger was de dood van Muhye misschien het gevolg van ruzies tussen Palestijnse clans onderling.  Maar Muhye kwam om tijdens botsingen die uitbraken toen Isarelische toepen ar-Ram binnenvielen. Er braken onmiddellijk onlusten uit. De troepen werden bekogeld met stenen en lege flessen en dat werd door de miiaire eneheden beantwoord met traangas en rubberkogels. 



Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...