zaterdag 25 maart 2017

'Onbekende' vermoordt commandant van Hamas

Onbekenden hebben vrijdagavond Mazen al Fuqahaa (35) een commandant van de Qassam Brigades van Hamas gedood in Gaza stad. De politie vond zijn lichaam met vier kogels in het hoofd in de Tel al Hawa buurt. In een verklaring werd gezegd dat de moordenaar een wapen met een geluidsdemper had gebruikt. Er is een onderzoek gestart naar de toedracht.
Mazen Fuqaha, oorspronkelijk uit Tubas op de Westoever, was in Israel veroordeeld tot levensslang plus 50 jaar, wegens deelname aan de voorbereiding van zelfmoordaanslagen tijdens de Tweede intifada. Meer specifiek werd hij veroordeeld wegens zijn aandeel in een aanslag op een bus bij Sfad waarbij negen Israeli's omkwamen. De aanslag was een wraakneming voor de moord, uitgevoerd onder leiding van Yitzhak Rabin, op Salah Shehadeh, de ''bommeningenieur'' van Hamas.

 Fuqaha (wiens naam door de Israelische kranten die een soort minachting voor Arabisch lijken te hebben constant fout wordt gespeld als Faqha of iets dergelijks) werd in 2011 vrijgelaten tijdens de ''Shalit deal''. Hij werd toen verbannen naar Gaza. De Hamas regering heeft Israel de schuld gegeven van de moord. Volgens hen is er geen andere instantie die er bij te winnen had.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...