woensdag 1 mei 2019

Israeli's vernielen op twee plaatsen zo'n 350 olijfbomen

Olijfboomgaard bij Burqa (Foto Palestine remembered)

Israelische kolonisten hebben woensdag ruim 150 fruitdragende lijfbomen omgehakt van het dorp Burqa ten oosten van Ramallah. Inwoners van Burqa zeiden dat de daders kolonisten waren van een naburige ''illegale outpost'' die hun sloopwerk deden onder bescherming van Israelische soldaten. Ibrahim Kan'an, een boer wiens bomen werden vernield, zei dat kolonisten probeerden hem twee dagen geleden te grazen te nemen toen hij zijn land aan het ploegen was. Dat is een normaal verschijnsel. Geweld van kolonisten tegen boeren of hun bezittingen zijn aan de orde van der dag op de Westoever en worden door de Israelische autoriteiten gewoonlijk niet bestraft.
Maandag ploegden militaire bulldozers Palestijns land om bij Beit Jala, ten westen van Bethlehem. Walid Zireina, samen met zijn n broer Ayman, eigenaar van het omgeploegde land, zei dat er tientallen bomen sneuvelden, in totaal stonden er ruim 200 op de vier dunam land. Hij verklaarde dat de soldaten, die in het gezelschap waren van Israelische gemeentewerkers, het gebied tot een ''gesloten militair gebied;'' verklaarden. Zireina's broer Ayman werd gearresteerd.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...