vrijdag 27 oktober 2023

Communicatie met Gaza uitgeschakeld en bombardementen verhevigd

 Israel heeft vrijdagavond rond 7 uur alle communicatie van en met Gaza onklaar gemaakt. Telefoons en internet werken niet meer. Niemand kan verifiëren of zijn/haar familie nog in leven is en hulpdiensten en ambulances kunnen niet meer worden bereikt. Tegelijkertijd heeft Israel bekend gemaakt dat de bombardementen nog verhevigd zijn. Mensen rondom de Gazastrook bevestigen dat zij zware explosies horen en ook kunnen zien. Het is niet duidelijk of dit de opmaat is voor de grondinvasie of alleen de inleiding van weer een beperkte grondoperatie. Eerder op de dag maakte Israel bekend dat het operationele hoofdkwartier van Hamas zich volgens hen onder het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad moet bevinden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dank voor al je informatie Maarten Jan. Ik zet ze bijna allemaal op mijn facebook. Ik vind het zo verschrikkelijk. Ik kijk heel veel op Al Jazeera. Ik snap niet dat er niet meer verontwaardiging is bij politici en bevolking. Ook bij die leiders van die praattafels van die omroepen niet. We worden gewoon vals geïnformeerd. Ik hoorde vanmorgen Han Bouwmeester, één of andere specialist in oorlog voeren, zeggen dat hij verontrust is over de gegijzelden. Ik heb nog een filmpje van een vorige 'oorlog' in mijn 'archief' (ik sla heel veel op) van Chris Hedges waarin hij zegt dat dit niet tegen Hamas is, maar dat het de bedoeling is om Gaza helemaal van de kaart te vegen.
Je hoort ook niemand over die fascistische regering van Netanyahu. Schandalig.
Op de West Bank zijn die kolonisten ook volop bezig met hulp van het leger. Ik snap niet dat mensen in Nederland en andere landen niet meer verontwaardigd zijn. Dat wou ik even kwijt.
Ga door met je blog.
Hartelijke groet,
Corrie van der Hart

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...