dinsdag 9 februari 2010

Leger overvalt kantoor 'Stop the Wall'

 
 Het Israëlische leger heeft maandag rond 1 uur in de morgen een raid uitgevoerd op het kantoor van de Organisatie 'Stop the Wall'  in Ramallah. De militairen arriveerden in tien legerjeeps, een gepantserd busje en een aantal hummers. Het kantoor werd drie uur lang grondig doorzocht, alles werd overhoop gehaald en harde schijven van pc's,  laptops, video camera's, cd's, papieren en video cassettes werden in beslag genomen.
De overval past in het kader van de toegenomen repressie tegen de geweldloze campagnes van Palestijnse en internationale organisaties tegen de Muur. Nachtelijke invallen in de dorpen Bil'in en Nil'in zijn  aan de orde van de dag en daarbij worden geregeld arrestaties verricht. Op dit moment zitten ongeveer 40 activisten in Israëlische  gevangenissen.Ook internationale activisten zijn doelwit. Zondag werden twee 'internationals' gearresteerd in Ramallah. Zij dreigden te worden uitgewezen, omdat hun visa verlopen zouden zijn. Een rechter liet hen echter in afwachting van een behandeling van hun 'case' op borgtocht vrij, omdat de Israëlische immigratiedienst niet het recht heeft in Ramallah te opereren. Vorige maand werd een Tsjechische activiste in een nachtelijke raid opgepakt en gedeporteerd.
Ma'an News vroeg het leger om een reactie naaar aanleiding van de raid van maandag en kreeg het volgende, stijfjes geformuleerde en daardoor in mijn ogen tamelijk lachwekkende antwoord:
'IDF soldiers operating in Ramallah confiscated equipment from the offices of the anti-fence popular committee, which rallies illegal and violent riots throughout Judea and Samaria and calls to hurt IDF soldiers and the security fence.The IDF will continue to operate in order to protect the citizens of Israel and Israel's security forces'.

1 opmerking:

Unknown zei

Waneer kunnen we verwachten dat er ergens i.d wereld MENSEN/Regeringen opstaan tegen dit groote onrecht wat de Palestijnen wordt aangedaan.

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...