zondag 28 februari 2010

Saaie moordenaars

Saai stelletje, die Mossad-agenten. Ik kan me leuker gezelschap voorstellen. Dit zijn er nog eens 15 die door de politie in Dubai zijn geïdentificeerd, zodat het totaal op 26 komt. Volgens Haaretz zijn de foto's een beetje geshopt, bijvoorbeeld liplijnen of de kleur van ogen is veranderd, zodat herkenning bemoeilijkt wordt. Klinkt me teveel als een science fiction-achtig excuus van een dienst die lelijk in zijn hemd staat. Volgens Dubai is trouwens ook het DNA en de vingerafdrukken van tenminste één agent bekend.
Van de 15 nieuwe gezichten hadden er zes een Brits, drie een Iers, drie een Frans en drie een Australisch paspoort. Australië heeft boosheid getoond, Groot-Brittannië stuurde een politieteam naar Israël. Intussen werd ook bekend dat een aantal agenten creditcards had gebruikt, onder meer van een kleine Amerikaanse bank, Payoneer, die ook een researchafdeling in Israël heeft en geleid wordt door een voormalige officier, Yuval Tal,  van de Israëlische 'special forces'. Al met al moet het niet moeilijk zijn de verdachten van de moord op Mabhouh te achterhalen. Maar volgens een bericht van AP gaat dat niet gebeuren. Geeft te veel diplomatieke spanningen met Israël. Zo wordt bijvoorbeeld het spoor van zes verdachten die naar Amsterdam zijn gevlogen niet nader gevolgd, aldus dit bericht. 

Geen opmerkingen:

Israel valt Aleppo aan: 38 doden

Israelische luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo hebben vrijdag in alle vroeger 38 mensen gedood, zo meldden veiligheidsbronnen. Vijf v...