woensdag 11 april 2018

Man overlijdt een dag na te zijn neergeschoten door een kolonist

 Dit is Mohammad Abdul-Karim Marshoud, 30, uit het Balata vluchtelingenkamp bij Nablus gefotografeerd met zijn kinderen. Mohammed werd zondag neergeschoten door een onbekende kolonist bij het industriegebied in bezet gebied bij Jeruzalem, Mishor Adumim. De kolonist zag dat Marshoud  met een schroevendraaier iemand achterna zat. Hij reed er in zijn auto naartoe en schoot Marshoud door het hoofd. Marshoud bleef  lange tijd liggen  bloeden, voordat de militairen het goed vonden van dat hij met een ambulance vervoerd werd naar het Hadassa ziekenhuis in Ein  Kerem. Daar is hij maandagavond overleden.
Op de plaats waar Mashoud na te zijn neergeschoten terecht kwam is geen schroevendraaier gevonden. Ook geen mes. De man die hem doodschoot is niet aangehouden. Er is geen onderzoek ingesteld. Maar uiteraard mogen Marshouds kinderen van een heleboel mensen, in het Amerikaanse Congres bijvoorbeeld, of het Nederlandse parlement, geen uitkering ontvangen om van te kunnen leven. Want Marshoud is door een Israeli gedood. Hij is dus een ''terrorist''.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...