zondag 8 april 2018

Palestijn die was neergeschoten ''omdat hij rende'' overlijdt in Israelisch ziekenhuis

Een Palestijn van 46, die op maandag 2 april was neergeschoten bij een militair checkpoint in de buurt van Tulkarm, is zaterdag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Zijn naam is Mohammad Sobhi Anbar.
Nadat hij was neergeschoten werd hij opgenomen in het Meir Medisch Centrum in Israel. Zijn broer Khalil Anbar vertelde dat Mohammed kogelwonden opliep in zijn buik, bekken en benen. Hij onderging verschillende operaties. Daarbij moest één van zijn benen worden geamputeerd. Maar uiteindelijk bleek dat allemaal tevergeefs.
Mohammed Anbar werd die maandag neergeschoten omdat hij ''op verdachte manier op de soldaten kwam toe rennen''.
Na onderzoek bleek hij ongewapend te zijn. Ik meldde het incident, maar op grond van een bericht waarin zijn leeftijd als 55 was vermeld.
Volgens het persbureau IMEMC werd in de tijd dat hij in het ziekenhuis lag een hearing gehouden door het Israelische leger, waarop werd besloten dat hij, hoewel hij ongewapend was, een aanslag wilde plegen.Het is verleidelijk hier wat aan toe te voegen over de waarschijnlijkheid dat ongewapende Palestijnen zwaar bewapende Israelische militairen willen aanvallen, maar ik geef dit nieuws bij nader inzien alleen maar door.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...