donderdag 21 juni 2018

Israelische leger sloopt huis van Palestijnse gevangene

(Via Twitter)
 Israelische militairen hebben woensdagavond laat  het huis vernield van een Palestijnse gevangene die ervan wordt beschuldigd op 17 maart 2018 twee Israeli's te hebben doorgereden bij een zogenoemde ''ramaanval'' in het disctrict Jenin. Het is het huis van Ala’ Rateb Kabaha, 26, die met zijn auto luitenant Ziv Daus, 21, uit Azur bij Tel Aviv, en sergeant Netanel Kahalani, 20, uit de moshav Elyakim  (regionale raad van Megiddo in het korden van Israel) heeft doodgereden.
Tenminste 20 militaire voertuigen kwamen daarvoor naar de plaats Barta’a, ten zuidwesten van Jenin, waar het huis van de familie Qabaha staat. Het huis was een appartemenet op de derde verdieping van een gebouw van vier verdiepingen, dat eigendom is van de vader van de verdachte Ala' Qabaha. Het appartement van 150 vierkante meter werd grondig vernield. Het hele gebouw liep daarbij zoveel schade op dat het waarschijnlijk in zijn  geheel zal moeten worden afgebroken. Erg vakkundige slopers heeft het 'meest morele leger ter wereld' blijkbaar niet in zijn gelederen.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...