zondag 19 september 2010

Onbekenden vernielen waterpretpark in Gaza

De eigenaren van een groot waterpretpark in Gaza, het  'Crazy Water' Park leggen de verantwoordelijkheid voor een grote brand die zondag een deel van het park vernielde bij de Hamas-regering van Gaza. De brandweer moest het zondagmorgen vroeg opnemen tegen een brand die op vier plaatsen tegelijk uitbrak. Een vertegenwoordiger van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat nog wordt uitgezocht wie verantwoordelijk waren voor de brandstichting.




Alaa El Din Al A’raj, een van de eigenaars, zei in een persverklaring dat het complex rond 3 uur in de morgen door een groep mannen werd bestormd die de wachters vastbonden en blinddoekten.Ze staken vervolgens  verschillende delen van het complex in brand, waaronder een een administratief gebouw van drie verdiepingen, een cafeteria en een feestzalencomplex. Al-A'raj zei dat de totale schade nog wordt nagegaan en dat de regering in Gaza de verantwoordelijkheid draagt. Die had het complex op last van de openbare aanklager voor twee weken gesloten en onder de hoede van de regering gesteld.
Het Crazy Water park werd in juni geopend. Het ligt in het zuiden van Gaza City bij het strand, omvat 10.000 vierkante meter en heeft diverse zwembaden voor volwassenen en kinderen, een glijbaan, feestzalen en restaurants.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...