maandag 4 januari 2021

Wederom het CIDI: ditmaal liegt het dat er nauwelijks nog Palestijnse vluchtelingen zijn


De nederzetting Eli in bezet Palestijns gebied, waar de tot het jodendom, bekeerde oud-Cidi-medewerker Hidde ''Akiva'' van Koningsveld, zich onlangs als kolonist heeft gevestigd. Hij trad ook toe tot het team van ''Honest Reporting'' (Foto Vrede Nu)

Het wordt natuurlijk een beetje vervelend, altijd maar weer het CIDI tot mikpunt maken. Maar ja, ze vragen er ook om. Net heb je vastgesteld dat het CIDI definitief het internationale recht bij het vuilnis heeft gezet, doordat ze Nederlandse hulp aan Palestijnen bij het bouwen van bijvoorbeeld schooltjes, drinkwaterprojecten of het plaatsen van zonnepanelen in gebieden waar Palestijnen van Israel (in strijd met hun rechten) werkelijk helemaal nooit iets mogen, als ''hulp aan illegale bouwprojecten'' aanduiden, of ze maken er op een andere manier weer een treurig zooitje van. 

 Ditmaal gaat het om het voor waar rondbazuinen van een oudbakken leugen. Een leugen die ze  hebben overgeschreven van de notoire hasbara sprookjesvertellers van ''Honest Reporting''. (Opmerking terzijde: als hasbaristen - Israel propagandisten - zich tooien met namen als ''Honest'' of  ''Accuracy'' (zoals in Committee for Accuracy in Middle East Reporting  -Camera), berg je dan. Hun honesty en accuracy bestaan uit kletskoek, het witwassen van Israels misdaden en het zwartmaken van de Palestijnen. 

 Zo ook nu. Ene Luuk Smit, een nieuwe aanwinst van het CIDI, breekt op de CIDI-site een lans voor een petitie van Honest Reporting, dat wil dat de vijf miljoen Palestijnse vluchtelingen niet meer als vluchtelingen worden meegeteld. Wat schrijft Honest Reporting? The United Nations treats Palestinians differently from any other group of refugees.  All other refugees are looked after and usually resettled by the UN’s High Commissioner for Refugees. But, the Palestinians are under the auspices of UNRWA which has reinvented the concept of refugee as an inherited characteristic. 

En wat schrijft Luuk Smit: ''Het UNRWA telt namelijk alle nakomelingen van de gevluchte Arabieren uit 1948 als vluchtelingen, in tegenstelling tot het UNHCR, die alleen de werkelijk gevluchte mensen telt als vluchtelingen.'' 

 Het idee is eeen oude Israelische wensdroom, namelijk het Orwelliaans ''wegdunken'' van het Palestijnse probleem. Van de oorspronkelijk ongeveer 750.000 gevluchte Palestijnen leven er nu nog naar schatting zo'n 30.000, menen Honest Reporting en blijkbaar ook het CIDI. Als we de vijf miljoen nakomelingen van die 750.000 gewoon niet meer als meetellen is het probleem in één mythische handomdraai verdwenen. Hocus pocus pilatus pas. Alleen ... is het ook waar dat UNRWA er andere citeria op nahoudt dan de UNHCR?? Nou nee hoor. De UNRWA zelf: ''Under international law and the principle of family unity, the children of refugees and their descendants are also considered refugees until a durable solution is found. As stated by the United Nations, this principle applies to all refugees and both UNRWA and UNHCR have recognized descendants as refugees on this basis''.

De werkelijke reden dat er vijf miljoen Palestijnse vluchtelingen zijn is dat Israel resolutie194 van de Algemene Vergadering van de VN uitt 1948 al 72 jaar weigert uit te voeren. Volgens de resolutie hebben alle vluchtelingen het recht  terug te keren naar hun woonplaatsen. Luuk Smit is een luie stafmedewerker van het CIDI die zijn huiswerk niet heeft gedaan. Hij is historicus, afgestudeerd aan de UvA, met een scriptie (na te lezen op de UvA site) die om onbegrijpelijke redenen van de docenten Bart Wallet en Peyman Jafari een voldoende moet hebben gekregen. En het CIDI is een organisatie die zijn naam Centrum INFORMATIE en Documentatie Israel beter kan veranderen. Mijn voorstel is: Centrum Indoctrinatie en Desinformatie Israel.     

Geen opmerkingen:

Zeven doden en drie gewonden bij aanval op synagoge in Oost-Jeruzalem

Bij een aanval op de bezoekers van een synagoge in bezet, oostelijk Jeruzalem zijn vrijdagavond zeven mensen doodgeschoten, terwijl er tenmi...