maandag 16 augustus 2021

Israelische militairen schieten vier jonge Palestijnen dood in kamp-Jenin

 
Vier shuhada (martelaren) - Foto Shehab News

Het Israelische leger heeft maandagmorgen om 5 uur opnieuw slachtoffers gemaakt op de Westoever. . Een undercover eenheid in burgerkleren bestormde met burgerauto's het vluchtelingenkamp Jenin om een arrestatie te verrichten. Het kreeg steun van het reguliere bezettingsleger. Volgens het leger zelf werden de Israeli's daarbij vanuit het kamp beschoten. Volgens een andere bron - al-Quds.com - werd er met explosieven (vuurwerk?) gegooid. Volgens een derde bron opende de troepen onmiddellijk het vuur toen ze Palestijnen tegenover zich zagen. Hoe dan ook werden daarbij vier jonge Palestijnen doodgeschoten. 

Duidelijk is vervolgens dat de Israeli's twee lichamen van Palestijnen hebben meegenomen. Volgens het officiële persbureau van de PA, Wafa, zijn de andere twee de 19-jarige Saleh Ahmad Mahmoud 'Ammar uit het Jenin-kamp en de 21-jarige Raed Ziad Abdel-Latif Abu Seif uit Jenin. Namen van de andere twee worden niet door  de PA, maar wel door Twitter gegeven: de 21-jarige Nur ed-Din Mohammed Jarrar uit Jenin, en de 22-jarige Imad Eyad 'Azmy Husseinia. Drie jongen raakten gewond. Eén van hen Qasam Muhammed Taha Jabareen, werd in zijn hand geschoten, die volgens Ma'an News in het ziekenhuis in Jenin werd geamputeerd. Ook zouden er twee arrestties zijn verricht in het kamp. Eén van hen zou gewond zijn. 

De oproep van de Israelische chefstaf,. Aviv Kochavi van afgelopen zondag aan het officierscorps om ervoor te zorgen dat er minder Palestijnen worden doodgeschoten, heeft vooralsnog niet echt gewerkt. Alhoewel, Haaretz, geeft nu de preciezering dat Kochavi gezegd zou hebben dat op eigen gezag Palestijnen doodschieten streng zal wordenm betraft, en dat het alleen mag op bevel van hoger geplaatsten. Misschien dat de vier doden in Jenin dus volgens Kochavi toch wel geoorloofd waren. De Palestijnse Autoriteit heeft een protest uitgesproken tegen de de dood van de vier. De beweging Fatah heeft een algemene staking van een dag uitgeroepen. Het aantal doden op de Westoever van dit jaar staat nu op tenminste 60, een gemiddelde van net iets minder dan twee doden per week. 

3 opmerkingen:

Meir zei

“During the operation, a number of terrorists opened massive fire, hurled explosive devices and threw Molotov cocktails and stones towards our forces,” the police said, adding that soldiers and special forces “using advanced means and capabilities returned fire.”
https://www.jpost.com/israel-news/israel-border-police-seek-terrorist-in-jenin-five-palestinians-dead-676821

vuurwerk?
bezettingsleger
Hoe dan ook
Westoever
een gemiddelde van


Maar gelukkig bestaat het onafhankelijke en neutrale 'persbureau AP' en weten wij wat er werkelijk is voorgevallen

Anoniem zei

Een jachtbommenwerper met napalm en gifgas doet wonderen

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Natuurlijk zegt het leger dat e r een ''hevig vuurgevecht'' uitbrak. Jammer alleen dat het leger, dat altijd messen laat zien als er messentrekkerts worden doogeschoten(en soms ook zelf die messen naast de dode Palestijnen legt) ditmaal ahcterwege liet om de geweren te laten zienw aarmee in het Jenin kamp geschoten werd.
Ik wel maar zeggen, er waren geen onpartijdige toeschouwers, (ook het zogenaamd onpartijdige AP niet) het leger liegt gewoonlijk alsof het gedrukt staat en er zou niets gebeurd zijn als die undercover-jongens niet in alle vroegte dat kamp (waar ze niets te zoeken hebben) waren binnen gesneaked.

Hamas en Fatah sluiten met 12 andere fracties een akkoord over een interim-regering

 Veertien Palestijnse groeperingen hebben in Beijing een akkoord gesloten dat mikt op het vestigen van een gezamenlijke regering die na aflo...