woensdag 1 juli 2009

Mousavi en Karroubi laten het er niet bij zitten

Zowel Mir Hossein Mousavi als zijn mededinger presidentskandidaat Mehdi Karroubi bij de verkiezingen van 12 juni hebben geen genoegen genomen genomen met het oordeel van de Raad van Hoeders van de Revolutie dat na hertelling van 10% van de stemmen gebleken is dat de stemming geldig was. Beiden hebben op hun website de komende nieuwe regering van president Ahmadinejad 'íllegaal' genoemd.
'Het is onze historische plicht onze protesten voort te zetten en niet onze pogingen op te geven om de rcten van de natie te verdedigen,'schreeef Mousavi op zijn website. ook deed hij een oproep de 'kinderen van de revolutie vrij te laten die waren gearresteerd.
Karroubi schreef kortweg op zijn site dat hij 'deze regering als onwettig' beschouwt. 'Zichtbare en onzichtbare krachten hebben elke verandereing in de uivoerende macht tegen gehouden.' Karroubi riep op 'de duizenden' vrij te laten die sinds het begin van de onlusten waren gearresteerd. Volgens de politiechef van Teheran zijn er in totaal 1032 mensen opgepakt, van wie de meesten inmiddels weer vrij zijn gelaten. De rest zou moeten voorkomen. Hij meldde dat er 20 doden waren gevallen.

Geen opmerkingen:

Israel sloopt 9 woontenten en 7 huizen, 200 bedrijven moeten weg, imam mag niet meer preken

Sloop in Deir al-Hajle bij Jericho. Zeven woontenten en twee schuren plus hun inwoners, samen acht families, verwijderd. (Foto Wafa) Isr...