donderdag 17 februari 2011

Israelische leger doodt drie Palestijnse vissers in Gaza

 
 Vissers halen de vis uit hun netten op het strand van Gaza

 Israelische militairen hebben in de vroege ochtend van donderdag drie Palestijnse vissers in de Gazastrook doodgeschoten. De drie waren Jihad Khalaf, 20, Talaat al-Awagh, 25 and Ashraf al-Kteifan, 29. Volgens het Israelische leger waren de drie 'militanten die het veiligheidshek in het noorden van de Gaza-strook naderden met de bedoeling explosieven te plaatsen. Maar volgens de legerwoordvoerder, 'verhinderde het leger die poging door op hen te vuren, waarbij alle drie werden geraakt.'
Het ministerie van gezondheid in Gaza  zei dat de drie vissers waren die met hun netten aan het werk waren bij Beth Lahiya in het uiterste noorden van de Strook. Woordvoerder Adham Abu Selmiya van de medische hulpdienst zei tegen AFP dat de drie werden geraakt door machinegeweervuur en een granaat van een tank.

Vissers in Gaza zijn gewend niet alleen met boten maar ook met netten te vissen die dicht bij het strand in zee worden geplaatst. Maar misschien dat die op een manier die wij niet weten, als geheim wapen kunnen worden ingezet. Want we kunnen toch zeker niet anders dan ervan uitgaan dat het dappere Israelische leger weer tijdig een laffe Palestijnse aanval op de Joodse staat heeft weten te verhinderen? Toch? Zeker?

3 opmerkingen:

de bruin zei

De vraag is ook wat we gaan doen aan Iran, waar massaal andersdenkenden worden opgehangen door het fascistische moslimregime.

Ik las laatst een sinistere grap over Iran:

Weersverwachting voor Iran :

Laaghangende bevolking!

Anoniem zei

Wiens vraag is dit dan wel, De Bruin?

eGast

utrechtboppe zei

Tja, it is me, de Bruin, wat kan ik er meer van zeggen, beste anoniem/ eGast

Wie is eigenlijk anoniem? eGast?