donderdag 22 oktober 2020

VS wil Amnesty, Human Rights Watch en Oxfam aanmerken als antisemitisch

 De regering van de Verenigde Staten is van plan om een aantal wereldwijd werkende Mensenrechtenorganisaties en NGO's het stempel ''antisemitisch'' op te drukken. Onder de kandidaten zijn Amnesty International, Human Rights Watch en de organisatie voor Ontwikkelingswerk Oxfam. Met deze melding kwam het blad Politico woensdag nadat het bericht bevestigd was door een medewerker van een afgevaardigde in het Congres met goede contacten het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Het idee voor deze aanval op het, zoals sommige kringen beweren, wereldwijd alsmaar oprukkende antisemitisme komt van Mike Pompeo, de dikke zelfvoldane minister van Buitenlandse Zaken, die net zo diep in God gelooft als hij trouw achter Donald Trump.staat. De verklaring is niet naar de zin van een aantal hooggeplaatststen in het ministerie, wat waarschijnlijk de reden is dat hij voortijdig is uitgelekt. Ondermeer waarschuwden juristen van het ministerie dat hij kan leiden tot rechtzaken wegens smaad. 
Het is de bedoeling van Pompeo dat de verklaring wereldkundig wordt gemaakt door Elan Carr, de man die in de regering-Trump de bestrijding van anstisemitisme in zijn portefeuille heeft. De functie van Carr is vergelijkbaar met die van Frau Von Schnurbein die iets dergeklijk doet in opdracht van de Europese Unie of van Felix Klein, die dat doet namen de Duitse Bondsregering. Beiden maken zich vooral verdienstelijk door actief campagne te voeren voor de zogenaamde IHRA-definitie van antisemitisme, die nagenoeg alle kritiek op Israel tot antisemitisme bestempelt, of het nu het illegale nederzettingenbeleid betreft of het mensenrechtenbeleid.
 Pompeo's verklaring sluit daar bij aan. Eén van de redenen die hij gaat noemen is naar verluidt dat Human Rights Watch, Amnesty International en Oxfam de boycot van Israel door de BDS- beweging zouden steunen. Regeringen worden opgeroepen hun steun aan de organisaties te staken. In  reacties wezen de drie organisaties alledrie de beschuldigingen verontwaardigd van de hand. Oxfam verklaarde al jaren even hard te werken in het belang van Israeli's als Palestijnen. Human Rights Watch en Amnesty wezen erop dat zij zich inzetten voor het bestrijden van alle vormen van racisme, inclusief antisemitisme. Alledrie houden zich verre van BDS.
 De verklaring van Pompeo lijkt vooral een stunt die, in het licht van de naderende verkiezingen nog eens Trumps onwankelbare trouw aan Israel moet onderstrepen. Eerder werd onder Amerikaanse leiding een ''normalisatie deal' gesmeed tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrain aan de ene kant en Israel aan de andere. Onderwijl wordt ook het straatarme Sudan met beloftes van financiële hulp en het schrappen van het land van de lijst van terroristische naties, onder zware druk gezet om ook een band met Israel aan te gaan. Een vorm van chantage-diplomatie, de regering Trump halt daar haar neus niet voor op. 
Het is overigens niet uitgesloten dat Pompeo werkelijk gelooft dat Amnesty etc antisemitisch zijn. Hij is er bot genoeg voor. Ook zijn reactie van een dag of wat geleden op een vraag wat hij vond van het feit dat Israel weigert een gevangene vrij te laten die een hongertstaking voert tegen zijn ''administratieve'' gevangenschap (gevangenschap zonder veroordeling) en die bijna 90 dagen niet heeft gegeten, getuigt daarvan. ''Israel heeft het recht zich te verdedigen,'' was Pompeo's mening.  De gevangene in kwestie verkeert in levensgevaar.   

3 opmerkingen:

Meir zei

Aangezien Addameer onerdeel uitmaakt van de antisemitische terreurbeweging NPLF en AI opkwam voor de terrorist Salah Hammouri die voor Addameer werkt is AI een antisemitische kliek die terreur tegen Israël steunt
Bijzonder (niet dus) is dat al die terroristen zich 'mensenrechtenactivist' noemen of 'journalist'
https://www.amnesty.org/en/latest/news/2018/02/israel-opt-administrative-detention-of-ngo-worker-salah-hammouri-extended/

AI noemt Israël een apartheidsstaat en steunt activiteiten die die dit verkondigen. Daarmee maakt deze organisatie zich schuldig aan het aanwakkeren en bevorderen van antisemitisme
https://twitter.com/AI_WITS/status/839158618494742528

AI staat in de voorste gelederen om Hamas te verdedigen als er weer oorlog is. Zoeken terroristen beschutting in scholen, ziekenhuizen of achter kinderen, vrouwen, de AI bende zal dit verdedigen want Israël is immers schuldig omdat het bestaat. Bovendien is de kliek betrokken bij BDS op zich al antisemitisch want de BDS-leiding steekt niet onder stoelen of banken dat Israël vernietigd moet worden

Niet jammeren Heijmans dat de beschuldigingen van Pompeo ongegrond zijn.

En Oxfam, zijn dat niet ook die criminelen die aanzetten tot prostitutie en leugens verkondigen zoals bijv op eigen site wordt geschreven?
https://www.theguardian.com/world/2018/jun/14/haiti-shuts-down-oxfam-gb-over-prostitution-scandal
'50 jaar duurt de bezetting van de Palestijnse gebieden inmiddels'.
.....
https://www.oxfamnovib.nl/blogs/dilemmas-en-oplossingen/waarom-de-situatie-van-palestijnen-niet-beter-wordt


Zeg je Human Rights Watch zeg je BDS en steun je die bende dan ben je simpelweg een antisemiet en daarom heeft Pompeo groot gelijk om die handlagers van terroristen bij het vuil te zetten.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik ben weer terug (zij het niet op de oude voet maar dat kan je nog nmiet weten) of ook Meir is er weer. En hij herhaalt de Amerikaanse beschuldigingen tegen mensnerechrtenorganisaties, zoals ook de Israelische ultra's dat doen. Je verwacht het niet!
Ik heb dan ook maart één tegenwerping: Hammouri heeft indertijd toen hij nog veel jonger was bekend dat hij lid was van de PFLP (Het Palestijnse ''Volksfront''). Hij deed dat in het kader van een ''plea bargain'' (schuldbekentenis in ruil voor strafvermindering) omdat hij anders nog veel meer jaren gevangenisstraf zou hebben gekregen. Deze juridische chantage is gemeengoed in Israel en maakt mensen misdadigers in Israelisch ogen, maar dan ook alleen in de ogen van Israelische rechtse zionisten, Amerikaanse idioten als Pompeo en aanhangers van de Israelische racistische kolonistaie-politiek zoals jij.

Meir zei

Dit disqualificeert je direct, Heijmans

'ultra's'. 'Je verwacht het niet'

'...Amerikaanse idioten als Pompeo en aanhangers van de Israelische racistische kolonistaie-politiek zoals jij.'

Demagogie, waarmee je wegkomt bij je volgelingen die direct ja en amen zeggen. Je 'antwoord' druipt van de haat.

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...