vrijdag 22 oktober 2021

Israel zet zes belangrijke Palestijnse NGO's op de zwarte lijst

(Foto van Twitter)

Het Israelische ministerie van Justitie heeft zes van de belangrijkste Palestijnse NGO's (mensenrechten- en hulporganisaties) op een zwarte lijst geplaatst omdat ze banden zouden hebben met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Minister Gantz van Defensie heeft dat bekendgemaakt. In de praktijk komt dat erop neer dat ze als terroristische organisaties zijn aangemerkt, omdat het PFLP om onduidelijke redenen in Israel, de VS en de EU nog steeds geboekstaafd staat als een terroristische organisatie.

De zes organisaties zijn Addameer (ondersteuning Palestijnse gevangenen), Al-Haq (mensenrechten), het Bisan Center (programma's over de implementatie van VN-uitspraken over de rechten van Palestijnse boeren), Defense for Children - Palestine (organisatie die opkomt voor kinderrechten), Samidoun (vereniging van Palestijnse (ex)-gevangenen), en de Unie van Landbouw Werk Comités (UAWC).  [Update. Dit nieuws was gebaseerd op berichtgeving van The Jerusalem Post.Intussen blijkt dat Samidoun niet één van de zes is. De zesde is de Unie van Palestijnse Vrouwen Comités UPWC], 

De belangrijkste reden om deze organisaties op de zwarte lijst te zetten is natuurlijk dat het buitenland wordt afgeschrikt om de betreffende organisaties te subsidiëren. Het zijn belangrijke organisaties die zich verzetten tegen de bezetting en de Israelische onderdrukking van de Palestijnen. Israel voert daarom al veel langer campagne tegen ze. NGO-Monitor, een organisatie die banden heeft met de regering, roept al jaren dat deze organisaties in feite mantelorganisaties zijn van de PFLP, zonder daar overigens ooit bewijs voor te leveren. De betreffende organisaties ontkennen allemaal in den treure dat ze als organisatie iets te maken hebben met het PFLP. Wat niet verhindert dat NGO-Monitor doorgaat met zijn beschuldigingen. Of dat een clubje als het Britse  ''UK Lawyers for Israel''  als een soort echo-machine al jaren al die beschuldigingen van NGO-Monitor braaf nabauwt.  

Ook nu blaast Gerald Steinberg, de hoogste baas van NGO-Monitor, weer hoog van de toren. In The Jerusalem Post zegt hij dat de VS en Europa na deze stap toch wel zouden moeten stoppen met hun steun aan deze terroristische organisaties. ''Ten minste zeven leden van Addameer, '' voegt hij er nog aan toe, ''zijn  lid van het PFLP''.

 Nederland heeft eerder,  in 2019/20, met deze beschuldigingen te maken gekregen naar aanleiding van een bomaanslag dat een Israelisch meisje doodde dat met haar vader en broer een wandeling maakte in bezet gebied. Israel arresteerde in verband hiermee twee ex-medewerkers van de Verenigde Landbouw Werkcomités (UAWC). Israel beschuldigde  hen van lidmaatschap van het PFLP, wat volgens Jeruzalem ook automatisch inhield dat het UAWC een mantelorganisatie van het PFLP zou zijn. De toenmalige minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, stelde toen een onderzoek in en zette de betalingen aan het UAWC stop. Het onderzoek is nog steeds niet afgerond en de betalingen zijn - hoewel ze zeer nodig zijn - ook nog niet hervat. 

Het zal er na de nieuwe stap van het Israelische ministerie van Justitie onder Gideon Sa'ar niet makkelijker op worden die subsidie alsnog te hervatten. Onze nationale pro- Israellobby het CIDI, die Kaag eerder voor de voeten wierp dat ze ''terroristen'' subsidieerde zal zeker dankbaar gebruikmaken van deze nieuwe Israelische smaad en de inhoud ervan luid en duidelijk herhalen. En wat het CIDI aan laster en onzin rondbazuint wordt - helaas - nog vrijwel altijd voor zoete koek geslikt door een meerderheid van ons parlement. 

 Het is overigens opmerkelijk dat de Israeli's met deze beschuldigingen komen terwijl ook een links partijtje als Meretz (of een Palestijnse partij als de Verenigde Lijst) deel uitmaken van de regering. Blijkbaar stelt dat linkse karakter van Meretz toch niet zo heel veel voor en is de Verenigde Lijst niet bepaald nationalistisch. Maar dat zeg ik terzijde.

9 opmerkingen:

Meir zei

"omdat het PFLP om ONDUIDELIJKE redenen in Israel, de VS en de EU nog steeds geboekstaafd staat als een terroristische organisatie."

Hijmans heeft 'humor'.

De realiteit
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5644752,00.html

Sigrid Kaag, getrouwd met een handlanger van terroristen zoals terrorist en massamoordenaar Arafat en voor wie Kaag grote bewondering heeft

De lachwekkende verklaring van het filiaal van de PLFP:
https://uawc-pal.org/news.php?n=3624&lang=2

Samengevat: wij zijn onschuldig, echt heus. 'We have been exposed to toxic smear campaigns', 'UHWC is an independent organization'. De kliek is een filiaal van de HWC, handlagers van terroristen (dat weet jij wel maar verzwijg je)

Maslamani was natuurlijk ook werkzaam bij de hulporganisatie. Nee, was een ordinaire Jodenhater en terrorist zoals de kliek zelf toegaf
https://web.archive.org/web/20190520063225/http://pflp.ps/english/2014/01/06/comrade-dr-ahmad-maslamani-5-years-on-the-passing-of-a-fighter-and-healer/

https://www.facebook.com/131555640237401/photos/pcb.1907499925976288/1907498742643073/?type=3&theater

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Jammer, maar je zit ernaast. UHWC of HWC behoren niet tot de zes organisaties die door Gantz (en het ministerie van Justitie) in de ban zijn gedaan.

Meir zei

Addameer is ook een filiaal van de PLFP, medewerkers staan op de lijst van PLFP. Ghaith werkt voor beide organisaties

Jabarin verbindt Al Haq en de PLFP. Al Haq is overigens een antisemitische en anti-Israel-organisatie die tot doel heeft Israël te vernietigen (is doel van BDS, maar dat zegt men alleen niet)

Walid Hanatsheh en Iteraf Hajaj, om maar twee te noemen werkten voor Bisan Center en PLFP

DCI-P steunt BDS en verspreidt leugens. Figuren op de lijst zag men weer terug bij de PLFP zoals Hashem Abu-Maria (nu onder de zoden)

Samidoun werkt samen met PLFP
https://www.jpost.com/diaspora/antisemitism/eu-parliament-gives-platform-to-well-known-pflp-member-596446
Laat zien hoe verrot het EP is en dat het een criminele bende is

Tot slot.
UAWC werkt samen met de terreurorganisatie PLFP, dus zelfde laken een pak
https://web.archive.org/web/20150924010641/http:/www.fatehorg.ps/index.php?action=show_page&ID=11455&lang=ar

en zo kan ik doorgaan. Het maakt niet uit. Alle organisaties werken samen met terreurorganisaties

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Dit zijn precies de dingen die de regering en NGO-Monitor zeggen. Jij bauwt dat keurig na en levert dus ook netzomin een enkel bewijs.
Het feit dat iemand lid is van een organisatie als het PFLP en ook in het bestuur zit van een mensenrechtenorganisatie als Addameer (bv. Khalid Jarrar) wil nog niet zeggen dat die mensenrechtenorganiatie een filiaal is van het PFLP.
In veel gevallen zijn mensen die ervan zijn beschuldigd lid te zijn van het PFLP in hun jeugd opgepakt, met de dreiging van een hoge gevangenisstraf onder druk gezet om maar een ''plea bargain'' aan te gaan (een bekentenis in ruil voor minder straf), wat dan vervolgens veel later als een ''bewijs'' wordt aangevoerd. Leve het Israelische ''recht''. (Jawan Jabarin van al-Haq iz zo'n voorbeeld, lees mijn interview met hem op deze site, zoek maar onder Jabarin).
Zo kan ik doorgaan.Je gebruikt verder de Jerusalem Post als bron. Lekker betrouwbaar die krant waarin ruimte wordt gekocht door het Israelische ministerie van Strategische Zaken. En ook haal je de Britse ''Lawyers for Israel (UKLFI) aan, die braaf altijd keurig nazeggen wat de door de regering betaalde types van NGO-Monitor aan smaad en laster oplepelen. Ik zou zeggen: ga je schamen. Of loop naar de maan met dit gelul.

Anoniem zei

https://www.christenenvoorisrael.nl/artikelen/wij-bieden-deze-panelen-gratis-aan-zit-er-iets-voor-u-bij
De tentoonstellingsborden uit 2020 of eerder, doeken die door Christenen voor Israël werden gebruikt om kinderen op te voeden geven ze nu gratis weg, interesse? Vooral die met het weiland, de sloot en de veilige overkant uit de tentoonstelling 'Redders in Nood' nr 8a. had ik uiteraard graag willen hebben maar die is helaas al gereserveerd. Niet getreurd er is nog volop keus. Allemaal opwekkende teksten om boven je bed te hangen en de dag des here mee te beginnen zeg maar want ook terreurorganisaties als Unicef, de Verenigde Naties en een Internationale joodse organisaties tegen zionisme worden door deze Christenen als antisemitisch ontmaskerd. Ik vraag mij nu al af wie er in 2021 allemaal op komen te staan.
Misschien wil Meir er lid van worden, al weet ik niet of dat wel kan als jood zijnde wel een beetje apart, of ben ik in de war? Ik geloof trouwens niet dat deze parafernalia later veel geld waard worden maar je weet het maar nooit met hoeveel verzamelaars er zijn van dit soort uitingen dus.. Nou ja, zie maar.

Anoniem zei

Wat ik ook niet snap is dat terwijl Defense for Children in Palestine zojuist als terreurorganisatie is bestempeld vorige maand, Midden Oosten correspondent voor RTL, Olaf Koens (ook nog filosoof) reclame maakt op twitter voor een kinderboek dat hij geschreven heeft. (ik heb 't niet gelezen) En ik heb de uitzending van Jinek niet bekeken, waarin hij kennelijk beweert dat vooral gedaan te hebben omdat hij op die manier aan zijn kinderen wilde uit leggen wat voor werk hij doet. "Ik kan niet zomaar het Israel-Palestina conflict aan mijn kinderen uitleggen." https://www.gids.tv/video/373607/jinek-olaf-koens-schrijft-boek-aydin-voor-z-n-kinderen-middel-om-te-laten-zien-wat-ik-doe

Nu ben ik geen filosoof en spreek ik geen zeven talen dus het zal wel aan mij liggen maar Olaf laat wat er in Israel-Palestina gebeurt voornamelijk 'zomaar' links liggen volgens mij. Er 'over beginnen' geeft maar heisa en gedoe niet waar? Komt omdat hij kinderen heeft denk ik dan die toevallig niet in een risicovolle, kansarme positie ter wereld kwamen en dat heeft natuurlijk allemaal niets met zijn belangrijke werk te maken waarbij hij de wereld rond moet reizen voor zijn werk en toch nog tijd over houdt om naast voor de grote mensen voor zijn kinderen 'het werk' uit te leggen middels een prentenboek verhaaltje over een zoogdier in de zee die door mensen is opgevoed en vrij wil zijn en wil liefhebben en wil spelen maar zelf een speelbal is. Alsof Olaf de boekenschrijver niet weet dat sommige Palestijnse kindertjes de zee nog nooit gezien hebben er slechts van kunnen dromen en dat dat het ergste niet eens is omdat hen ergere dingen te wachten staat (zoals onwetendheid, misverstaan en onbegrip meen ik). Maar er zijn teveel fantasten op deze wereld natuurlijk die zonder nachtmerries de nachten doorbrengen, hoe vertel je dat je kinderen later? Dat je niet hebt bericht over de bestaande boze dromen die kinderen bezoeken, waar kinderen in belanden (welke landen), omdat je werk er uit bestaat er voornamelijk over te zwijgen, ander garen te spinnen. Omdat ze hem anders de laan uit sturen, z'n werkgevers? Zou dat het zijn? Echt waar? Wat is het overigens fijn om als journalist heel cryptisch te kunnen zijn en ook gewoon anderen te citeren en te retweeten waardoor het lijkt of je zelf iets zegt maar dan betekenisvoller waarbij je ook nog kunt laten zien dat je een heleboel talen spreekt. De arrogantie, daar kan hij vast niet tegen als hij daar van beticht wordt. Hoe kan een kinderboekenschrijver ook een arrogante flapdrol zijn terwijl een kinderrechtenorganisatie als terreurorganisatie bestempeld maar zich niet in Rusland bevind of Turkije voor mijn part, onbesproken blijft. Omdat het geen deel uitmaakt van zijn universum. Door z'n werk? Vergeef mij m'n ventilatie Maarten Jan, of anders, zeg er wat van. Ik word er alleen gek van op de radio ook allemaal zogenaamde correspondenten bij de BNN/Vara het zijn gewoon expats die daar zijn gaan werken, het soort mafketels die het voor godbetere Bolsonaro opnemen waar ze fier op zijn omdat ie z'n rug recht houd, de moordenaar, met verve, het lukt de radiomaker ternauwernood het over een andere boeg te gooien en dan heb ik het nog maar over 1 van die tenenkrommende betweters die ons verre oorden komen verklaren als verpozing, ik weet het. Ach laat ook maar

Arvo zei

Meir, op welke partij heb jij bij de laatste landelijke verkiezingen gestemd?

Meir zei

24 oktober 2021 om 21:01

Wat jij zegt is nou precies wat de PLFP zegt en al 'jouw' 'humanitaire' organisaties, maar jij bent natuurlijk de expert op het gebied van 'palestina'(dat niet bestaat en nooit heeft bestaan) want jij woont namelijk niet in Israël (de zgn kritische afstand die jou 'objectief maakt), maakt geen deel uit van welke organisatie in Israël. Allen voorwaarden om je woordvoerder en expert te noemen.
Je moet gewoon eerlijk zijn Hijmans, je haat het land tot op het bot, net als je vriendin Meulenbelt

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik heb geen idee wat de PFLP zegt. Volgens mij zegt de PFLP in dit geval helemaal niets. Wat ik zeg is wat Amnesty, Human Rights Watch, de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN, Bachelet, en alle Iaraelische iet, van B'tselem tot Rabbis for Human Rights zeggen, namelijk dat wat Israel doet het ''criminaliseren van het werken voor de mensenrechten is''. En dat zonder bewijzen te leveren. Lager dan dit kan een land niet zakken.
Elke vorm van verzet tegen een beleid waar de Palestijnen total geen invloed op mogen uitoefenen wordt op deze manier uitgebannen. Gewapend verzet mag niet, vreedzaam verzet mag evenmin, en nu wordt zelfs juridisch optreden tegen onrecht, of het bijstaan Van boeren en anderen die in alle opzichten worden tegengewerkt of ontrecht, zelfs ''illegaal''. Duidelijker bewijs dat BDS en optreden van de internationale gemeenschap de enige zaken zijn die redding kunnen brengen valt niet te leveren.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...