woensdag 23 februari 2022

Israelische soldaten schieten jongetje van 14 dood

Mohammed Shehadeh
Israelische militairen hebben dinsdagavond in de buurt van Bethlehem weer een 14-jarig jongetje doodgeschoten. Het was Mohammed Shehadeh uit de plaats al-Khadr. Volgens het Palestijnse persbureau Wafa werd hij geraakt toen militairen tijdens een confrontatie met jongeren het vuur openden. Het jongetje zou daarna zijn gearresteerd en de militairen zouden verhinderd hebben dat een ambulance hem hulp bood. Later was hij overleden.
 Volgens de krant Haaretz die de versie van het leger weergeeft (die niet nodzakelijkerwijs betrouwbaarder is), zou Mohammed door  de militairen zijn ''geïdentificeerd'' als iemand die molotovcocktails gooide. De soldaten zouden door meer jongeren daarmee zijn bestookt.Twee van Mohammeds kameraden zouden hem hebben meegenomen nadat hij gewond was geraakt maar lieten hem later alsnog achter. De soldaten hadden hem eerste hulp verleend.  Echte ooggetuigenverslagen zijn er niet, onderzoek zal nooit worden verricht, dus de lezer moet maar  raden wat er werkelijk is gebeurd. Afgelopen vrijdag schoten soldaten in de buurt van Nablus ook al een jongetje van 12 met scherpe munitie in zijn nek. 

2 opmerkingen:

chris zei

Ik heb sterk het idee dat berichten van persbureau WAFA betrouwbaarder zijn dan meldingen van het Israelische leger.

Anoniem zei

Ik weet het wel zeker.

Corrie

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...